CES 2008: Intel'den yeni mobil işlemciler

Intel CES'te yeni seri laptop işlemcileri ve iki yeni mobil platform tanıtmak istiyor...

Yeni mobil Intel'ler

Intel, Consumer Electronic Show'da (Tüketici Elektroniği Fuarı) yeni seri laptop işlemcileri ve iki yeni mobil platform tanıtmak istiyor.

7 Ocak ile 10 Ocak arası Las Vegas'ta gerçekleştirilecek olan fuarda Intel'in ilk 45 nm işlemcilerini (kod adı: Penryn) gözler önüne sereceği bekleniyor. Bu modeller arasında Core 2 Duo T8100 (2,1 GHz), T8300, T9300, T9500 ve Core 2 Extreme X9000 (2,8 GHz) var.

Buna ek olarak Intel şefi Paul Otellini iki mobil platform sunacak. Bu platformlar yeni Penryn işlemcileri, nihai 802.11n standardı için WiFi modülünü ve yapım aşamasında bulunan WiMax (50 kilometreye kadar ulaşım uzaklığı) ağını içerecek. Montevina platformu ile Intel ultra mobil PC'ler (UMPC) ve internet cihazları sunmak istiyor. İlk PC'ler Asus, BenQ ve Lenovo'dan gelecek.

CHIP Online'ın Yorumu:
Penryn işlemciler tam olarak nelere kadir olduklarını ancak laptoplarda gösterebilirler. Bu üretim süreci ve gelişmiş enerji tasarrufu teknikleri sayesinde hem fazla performans sunan hem de uzun süre açık kalabilen PC'ler sunulabilecek.

Okuyucu Yorumları