CES 2012'de dikkat çekecek 5 teknoloji!

Önümüzdeki hafta patlaması beklenen 5 teknoloji bombası! Nedir bu bombalar; neden önümüzdeki hafta?

Patlamaya hazır 5 bomba!

Teknoloji dünyasının gözü, önümüzdeki hafta Salı günü Las Vegas'ta başlayacak Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda (CES) olacak. Her sene şirketlerin en son ürünlerinin ortaya çıkışına tanık olan fuarda bu sene nelerin trend halini alacağı merak konusu. İşte CES 2012'de yer alacak, en çok konuşulan teknolojiler:

OLED

OLED ekranlar, LCD ve LED TV'lere kıyasla daha canlı renkler ve daha hızlı tepki süreleri sunuyor. Ancak teknoloji henüz televizyonlara giriş yapamadı. Ancak CES 2012 ile beraber bu değişebilir. Zira LG, düynanın en büyük OLED HDTV'sini göstermeye hazırladığını açıklamıştı. Bu TV'nin 55 inç'lik bir ekranı ve 0.0001 ms'den daha düşük bir tepki süresi var. Ortalama bir LCD'nin tepki süresi ise 5 ile 2 ms arasında.

OLED'ler, CES 2009'un da çok konuşulan teknolojilerinden bir tanesiydi ve bu sene de öyle olacak gibi görünüyor.

Ultrabook'lar, dört çekirdekli cepler ve diğerleri

Ultrabook'lar, dört çekirdekli cepler ve diğerleri

Ultrabook'lar

Intel, Mayıs 2011'de ince tasarıma, SSD disklere ve uzun pil ömrüne sahip Ultrabook konseptini tanıtmıştı. O günden beri bazı Ultrabook'lar da piyasaya sürüldü. Ancak gerçek MacBook Air rakiplerinin CES 2012'de ortaya çıkması düşünülüyor. CES 2012'de 10'larca yeni Ultrabook'un tanıtılmasını bekleyebilirsiniz.

Dört çekirdekli cepler

Nvidia Tegra 3 ve Qualcomm Snapdragon S4 ile güçlendirilmiş süper güçlü cep telefonlarıyla CES 2012'de muhtemelen tanışacağız.

4K ekranlar

"4K", 1080p HDTV'lerin dört katı çözünürlük anlamına geliyor. Bugünkü yüksek çözünürlüklü ekranlar için bir standart halini alan 1080p çözünürlük, LG'nin 84 inç'lik 3D HDTV'yi CES'de tanıtmasıyla endişe duymaya başlayabilir.

Android 4.0 (ICS)

2011'de sadece bir Android Honeycomb'lu tabletle tanışmıştık (Motorola Xoom). Ancak bu durum, Android 4.0'ın çıkması ile değişecek. Elektronik üreticisi Coby, Android 4.0'lı dört tablet tanıtmayı planlıyor. Diğer tablet üreticilerinin de Ice Cream Sandwich'li tabletlerle karşımıza çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları