CES 2012'den öğrendiğimiz 9 şey!

Apple'ın ve MS'in geleceğinden akıllı çamaşır makinesine kadar, CES 2012 fuarının bize öğrettikleri.

CES 2012'den öğrendiklerimiz!

Geride kalan Tüketici Elektronikleri Fuarı (CES 2012), her zamanki gibi bize gelecekteki ürünler hakkında ışık tuttu. İşte Las Vegas'da düzenlenen dev etkinlikte ortaya çıkan yenilikler ve fuardan gelecek hakkında öğrendiklerimiz:

1. Apple hala birçok ürün için öncü konumda: Apple, CES 2012'de ürünlerini sergilememiş olsa da iPhone ve iPad için aksesuar üreten şirketler, üç koridordan bir tanesini kaplıyorlardı. Gittiğiniz her yerde iPad veya iPhone dock'larını, kılıflarını ve otomobil ses sitemlerini görmeniz mümkündü.

2. Microsoft artık tüketici elektroniklerinin merkezi değil: Şirket, CES'e bu sene son kez katıldığını Aralık ayında açıklamıştı. Ancak CEO Steve Ballmer yine de Windows 8'li tabletleri şovda tanıttı.

3. 3D TV'ler hala yeterince ikna edici değil: 3D TV'leri izlemek için hala özel gözlüklere ihtiyacınız var. Gözlüksüz 3D TV'lerde ise efekti görebilmek için doğru yere oturmanız gerekli. Her iki durumda da arkadaşlarınız devre dışı kalıyor.

Bu sene belki de bir "ultrabook" alacaksınız

Bu sene belki de bir
Acer ultrabook

4. Bu sene alacağınız laptop, bir "ultrabook" olabilir: Ultrabook'lar Intel'in bir pazarlama taktiği olsa da, genellikle SSD'ye sahip, ince, hafif ve uzun pil ömürlü bu laptop'lar ilginizi çekebilirler.

5. 3D yazdırma birkaç sene sonra evimize gelebilir: Üç şirket, CES'de kendilerine ait 3D yazdırma sistemlerini tanıttılar (Makerbot, 3D Systems ve Sculpteo). 3D Systems genel müdürü Rajeev Kulkarni, bu sistemlerle "kişisel 3D yazdırmanın herkes için gerçeğe dönüştüğünü" söylüyor.

6. Akıllı TV'ler geliyor: Samsung, Sony, LG ve Panasonic gibi üreticiler, internete bağlanabilen ve hatta uygulama indirebilen "smart TV"ler üzernide çalışıyorlar. Bazı modeller el hareketleri veya sesle kontrol edilebiliyor. PC'lerde ve akıllı ceplerde yaşanan savaş, TV'ler ile baştan başlayacak gibi görünüyor.

Çamaşır makineleri de akıllı oluyor...

Çamaşır makineleri de akıllı oluyor...
Samsung WF457 Wi-Fi'lı çamaşır makinesi

7. Çamaşır makinesi ve kurutucularda "akıllı" oluyor: Samsung, Wi-Fi destekli, evinizin içinden ve dışından kontrol edilebilen bir çamaşır makinesi sunuyor.

8. Açılış konuşmasını kimin yapacağı bilinmiyor: Ballmer artık susuyor, Eric Schmidt ise CES'de yok zira Google CES'de ürün sergilemiyor. Aynısı Apple CEO'su Tim Cook ve pazarlama müdürü Phil Schiller için de geçerli. Intel'in CEO'su Paul Otellini her ne kadar ilginç şeyler anlatsa da katılımcılar onu dinlerken sıkıldı. Görünüşe bakılırsa teknoloji dünyası Steve Jobs gibi sürükleyici bir adama ihtiyaç duyuyor.

9. Tabletle TV kontrolü: Smart TV'ler geleceğin cihazları olabilir, ancak bir uzaktan kumanda ile internette dolaşmak kabus olsa gerek. Ancak bu işi bir tablet ile yapmak, çok daha kolay olabilir.

Okuyucu Yorumları