CES 2012: İşte en ince cep telefonları!

Bugüne dek "ne kadar ince" deyip hayran olduğunuz cepleri unutun; en inceleri CES'te ortaya çıktı!

En inceden daha da ince!

Telefonlarımız yeterince akıllandı, artık onları cazip kılan ince ve hafif olmaları. İşte bu yüzden, CES 2012'nin yıldızları arasında "en ince cep telefonlarını" saymak mümkün. Dünya'nın en ince cep telefonu ünvanı, CES 2012'nin daha ilk gününde tam 2 kez ele değiştirdi. İlk rekor Fujitsu'dan geldi ama hemen ardından sahneye Huawei çıktı ve tahtı devraldı.Şimdi gelin önce rekoru ilk kıran telefona, Fujitsu'nun Arrow'una göz atalım. Hemen ardından da Huawei'in "en ince" canavarını inceleyelim.

İlk olarak ortaya çıkan; sadece 6.7 mm incelikte ve 105 gr ağrlığında olan Fujitsu Arrow, böylece 7.1 mm incelikte olan Motorola Droid RAZR'ın ünvanını elinden almayı başardı.

Bu inceliğine rağmen Arrow çok güçlü bir telefon. 4 inç, 800 x 480 çözünürlükte AMOLED ekran, çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı Gorilla Glass ile korunuyor. Bu da yetmezmiş gibi Fujitsu telefonu su geçirmez yapmış. Fotoğrafta da görebileceğiniz üzere, 2 adet telefon akvaryuma daldırılmasına rağmen çalışmaya devam ediyor.

Sadece dışı değil içi de oldukça çok güçlü Arrow'un: Qualcomm 1.4 GHz Snapdragon işlemci, 512 MB RAM ile akıcı bir performans sağlıyor. 5 MP arka ve VGA ön kamera rakiplerine göre güçsüz kalıyor. Wi-Fi (b-g-n), Bluetooth 2.1, A-GPS ve micro-SD kart girişi de bulunuyor.

Ama durun, daha da incesi var! Haberimizin ikinci sayfasında...

...Ve tahtın yeni sahibi sahnede: Huawei Ascend P1

...Ve tahtın yeni sahibi sahnede: Huawei Ascend P1

Android 3.2 Gingerbread ile gelecek olan telefon için henüz resmi bir 4.0 ICS açıklaması gelmedi. Fujitsu'nun özel "Günlük sağlık desteği için Sukkiri Alarm" programı ise ilgi çekici. Fujitsu programı; "İvmeölçer ve mikrofon kullanarak, kullanıcının beden hareketleri ve nefesini izleyerek ne kadar derin uyuduğunu belirliyor. Uykunun en hafif anında alarm aktif oluyor, bu sayede kullanıcı güne en zinde haliyle uyanıyo." sözleriyle tanıtıyor.

Telefonu beğenenler için kötü bir de haber: Telefon şu an için sadece Japonya'da satışa sunuluyor. Diğer pazarlara gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil...

...Ve taht el değiştiriyor!
Fujitsu, Arrow ile kırdığı rekorun keyfini bile çıkartamadan, bu kez sahneye Huawei'in Ascend P1 S'i çıktı. 6.68 mm'lik kalınlığıyla Ascend P1 S, Arrow'dan 0.02 mm daha ince. Bu minik fark ise, onu şu anda dünyanın en ince telefonu yapmak için yeterli.

Telefonun içerisinde 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci var. 4.3 inç'lik qHD (960x540) Super AMOLED ekran da hemen dikkati çekiyor. 8 MP arka ve 1.3 MP ön kameralara sahip olan Huawei Ascend P1 S, çift LED flaş ve HDR desteği de sunuyor.

Yapılan açıklamaya göre telefon Android 4.0 ile birlikte gelecek fakat biraz gecikecek. Verilen çıkış tarihi "en erken 2012'nin üçüncü çeyreği."

Okuyucu Yorumları