CES 2013'deki tabletlerden beklediklerimiz

Daha hızlı, daha net ve en önemlisi çok daha ucuz tablet bilgisayarlar... Bu hayal çok uzakta değil!

Hayal gerçek oluyor!

Tabletlerin son derece başarılı bir sene geçirdiğini söylememiz mümkün. Yaklaşan CES ise her zaman olduğu gibi önümüzdeki bir senenin tabletlerini şimdiden görebilmemizi sağlayacak.

Önümüzdeki ay Las Vegas'ta yapılacak olan Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda nasıl tabletlerle karşılaşacağımızı tahmin etmek, en son raporlar ve trendlere bakarak tahmin etmek çok da zor değil.

Aynı boyutta, daha uygun fiyatlı tabletler

199 dolarlık Nexus 7 ve Kindle Fire tabletlerinden sonra diğer üreticiler, 500 dolara ortalamanın altında bir tableti satamayacaklarını anladılar. CES 2013'de ortaya çıkacak tabletlerin yine 7 ve 10 inç boyutları arasında kalmasını bekliyoruz, zira 10 inç'ten daha büyük tabletler üreticisi için önemli bir risk demek. Toshiba'nın bu sene piyasaya sürülen 13 inç'lik tableti Excite 13'ün üretimi, şirketten bir yetkiliye göre durduruldu.

Daha yüksek ekran yoğunluğu

Daha yüksek ekran yoğunluğu

Daha yüksek ekran yoğunluğu

iPad 4, Nexus 10 ve Nook HD, oldukça yüksek ekran çözünürlüklerine ve yoğunluğa sahipler. Bu trendin devam etmesini, daha fazla "retina" ekranlı tabletle tanışmayı bekleyebiliriz.

Daha hızlı işlemciler

Bugün en azından teoride en hızlı Android işlemcisi, Nexus 10 tablette kullanılan Exynos 5 çipi. Bu çip, çift çekirdekli olmasına rağmen diğer tüm Android tabletlerinin işlemcilerini geride bırakacak kadar iyi. Ancak bizce gerçek hayat performansında Apple'ın iPad 4'te kullandığı A6X işlemcisinden daha iyi olup olmadığı tartışılabilir. Dolayısıyla CES'de bir süredir konuşulan Tegra 4 veya A6X'e rakip olacak yeni bir işlemcinin ortaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları