CES 2013 için nefesler tutuldu

Dev teknoloji etkinliğini size yerinden, Las Vegas'tan aktarıyoruz. İşte ilk izlenimlerimiz...

CES 2013'ü izliyoruz!

Erdal Kaplanseren

Her yıl Ocak ayının ilk haftası Amerika'nın Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Şovu (Consumer Electronic Show-CES) bu yıl her zamankinden hareketli görünüyor. 8 Ocak'ta başlayacak etkinliklerin öncesinde, sınırlı bir gazeteci topluluğuna ön bilgilendirme yapıldı. Dev şovu izlemek ve son gelişmeleri size aktarmak üzere biz de oradayız.

Her sene teknoloji şirketlerinin adeta gövde gösterisine dönüşen ve o yıl pazarda hüküm sürecek ürün ve teknolojilerin ilk defa görücüye çıkarıldığı etkinlik olarak CES bu sene de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Resmi açılışı 8 Ocak'ta yapılacak CES'i dünyanın dört bir yanından yüzlerce gazeteci izleyecek. 7 Ocak sabahı (Türkiye saatiyle 7 Ocak akşamı) basına özel bir etkinlik düzenlenecek ve şirketler yeni ürünlerini medya mensuplarına önceden tanıtma ansı elde edecek. Gün içinde fotoğraf ve videolarla zenginleştirdiğimiz haberlerimizle sürekli yayında olacağız ve sizleri yeni ürünler hakkında bilgilendireceğiz.

84 inçlik 3D TV ve 27 inçlik tablet ve fazlası!

84 inçlik 3D TV ve 27 inçlik tablet ve fazlası!

84 inçlik 3D TV ve 27 inçlik tablet!

Basın özel gösteriminden önce, 6 Ocak'ta sınırlı sayıda gazetecinin davet edildiği ön bilgilendirme toplantısında, bu seneki şovda öne çıkacak teknolojiler anlatıldı. Sonrasında ise kapalı bir salonda bazı ürünler gazetecilere gösterildi. Her ne kadar asıl merak ettiğimiz firma ve ürünleri göremesek de, Lenovo'nun 27 inçlik dokunmatik tableti ve LG'nin 84 inçlik dev 3D LCD televizyonu ilgimizi çekti.

Lenovo'nun bu dev dokunmatik tableti aslında elbette tablet olarak sunulmuyor. "Lenovo IdeaCentre Horizon" adlı ürün bir sehpa veya masa üzerinde kullanılabiliyor. Tablo şeklindeki bu dokunmatik ekran, tamamen eğlence amaçlı üretilmiş. Özellikle ev kullanıcılarının fotoğraf ve video dosyalarını görüntülemesi ve daha çok dokunmatik oyunların oynanması için tasarlandığını söyleyebiliriz.

LG'nin 84 inçlik televizyonu da ilgi çeken bir başka ürün oldu. 84LM9600 adlı bu teleizyon, şirket tarafından "Ultra HD Cinema 3D Smart TV" olarak nitelendiriliyor. Öyle görünüyor ki ekleyecek başka da bir şey bırakmamışlar. :) Ultra HD çözünürlük (3840x2160 piksel) kapasiteli televizyon, sahip olduğu teknolojiler sayesinde hem canlı ve parlak bir görüntü sunuyor, hem de 3D performansını yüksek tutuyor. Evine sinema konforu isteyenler için bu ve benzeri modeller iyi birer seçenek olacak gibi görünüyor.

Jumbo LCD TV, esnek ekran, 3D yazıcı

Bu seneki CES'te öne çıkacak teknolojiler işte bunlar olacak. 3 bin şirketin katılımcı olarak yer aldığı CES 2013, toplam 1,87 milyon metrekare alan üzerinde gerçekleşecek. Bu seneki şovda bulut bilişim tabanlı hizmetler, dijital sağlık, araç teknolojileri, esnek cihazlar ve pek çok teknolojinin önemli örnekleri tanıtılacak.

45 yıldır düzenlenen CES, ilk defa bu kadar büyük bir alan üzerinde, bu denli yüksek bir katılımcı ile gerçekleşecek. Otomobil şirketlerinin ilgisi de bu sene yüksek. 100 bin metrekarelik alanı sadece Audi, Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Kia, Lexus ve Subaru kaplayacak.

Dijital sağlık ve fitness teknolojileri 220'den fazla şirketin katılımıyla bu sene önem kazanıyor. Vücut ağırlığı, vücut kitle indeksi, egzersiz ve kalori izleme ötesinde cihazların tanıtılacağı FitnessTech bölümü de ilgi çekecek.

Elbete akıllı telefon, tablet ve Ultra HDTV ürünleri de fuarın baş tacı olacak

CES 2013'deki konferanslar da geleceğin teknolojilerine ışık tutacak. Qualcomm, Panasonic, Samsung ve Verizon şirketlerinin CEO'ları birer konuşma ile katılacak.

Okuyucu Yorumları