CES 2014'ten önce bir bomba daha düştü!

CES 2014'te patlayacak bu bombalar, daha ucuz 4G cepler ve daha ucuz akıllı saatlerin önünü açabilir

Bir CES bombası daha!

Teknoloji dünyasında hep duymaya alışık olduğumuz isimler vardır. Bir de sadece bu piyasayla ilgili olan insanların bildiği isimler bulunur. Uygun fiyatlı mobil cihazlara güç veren çipler üreten MediaTek de bu tarzdaki firmalardan birisi ama önümüzdeki hafta Las Vegas'da gerçekleştirilecek olan CES 2014 fuarından sonra, onun adını daha sık duymamız işten bile değil.

MediaTek tarafından üretilen MT6920 model numaralı LTE modem, LTE akıllı telefonların fiyatlarını büyük ölçüde düşürmek için geliştirilmiş keza 2013'ün henüz ilk günlerinde firma, herhangi bir teknolojinin yaygınlaşması için önce üretim maliyetinin düşürülmesi gerektiğini dile getirmişti. MediaTek'in dikkat çekici diğer bir bombası ise, Qi standartları üzerinde yükselen, SoC (Çip üzerinde sistem) mimarisi ile kablosuz şarjı mümkün kılacak olan teknolojisi.

Çip üreticileri tabii ki giyilebilir teknoloji üzerine de yoğunlaşmış durumdalar ki son bir yılda fazlasıyla akıllı saat haberi ile karşılaşmamız sadece bir tesadüf değil. MediaTek, Aster adını verdiği, "all-in-one" SoC çipleri ile CES fuarında kendisini gösterecek. Firmadan gelen açıklamaya göre Aster, ufak boyutuna nazaran, kapsamlı bir uygulama çerçevesi ile bizlere merhaba diyecek. Bu yeni çip, daha ucuz akıllı saatlerin de piyasaya çıkmasını sağlayabilir.

Bu yıl gerçekleştirilecek olan CES 2014 fuarının en önemli ürünlerinden birisi 4K TV'ler olacak ve MediaTek bu kulvarda da savaşmaya hazır gözüküyor. Firma uzun süredir HEVC (Yüksek verimlilikte video kodlama) ile uyumlu şekilde çalışabilecek küçük hacme sahip bir çip teknolojisi üzerinde çalışıyor. Firmadan gelen haberlere göre, bahsi geçen bu teknoloji 2014'ün ikinci çeyreğinde hazır olacak.

HEVC teknolojisi 4K TV'lerin dağıtımının önemli bir kısmını oluşturuyor çünkü yüksek çözünürlükteki görüntüler tarafından üretilen bant genişliği miktarını düzgün şekilde kontrol edebilen ve yöneten kısım ondan başkası değil. Firmanın LTE modem ve yeni SoC teknolojisi ile ilgili daha detaylı bilgiyi, fuarın başlayacağı gün olan 7 Ocak tarihinde elde etmiş olacağız.

Okuyucu Yorumları