CES 2016 Fuarı'nda son yeniliklerini duyurdu!

Qualcomm, CES 2016 Fuarı'nda en son yeniliklerini duyurdu.

En son yeniliklerini duyurdu!

Qualcomm, Las Vegas'ta gerçekleşen tüketici elektroniği fuarı (CES)'nda en son gerçekleştirdikleri yenilikleri duyurdu. Her alanda yenilikler planlayan Qualcomm'un projeleri aşşağıdaki gibi;

Smart Home Reference Platform

Qualcomm; konut kontrol merkezlerinin ve akıllı hoparlörlerin kontrolü için işleme, ses tanıma, görüntü ve ses, kamera, bağlanabilirlik özelliklerini kazandıran çok yönlü Qualcomm® Snapdragon™ 212 işlemcisi üzerine kurulu Smart Home Reference Platform'unu (Akıllı Konut Referans Platformu) tanıttı. Bu yeni teknoloji konutlardaki uygulamaları ve eğlence cihazlarını da kapsayacak.

Tencent ve ZEROTECH, Qualcomm Snapdragon Flight Platform ile çalışan ticari insansız hava aracını tanıttı

Qualcomm, Tencent ve ZEROTECH, Qualcomm® Snapdragon Flight™ platform ile çalışan ticari insansız hava aracını (İHA) duyurdu. YING isimli bu inovatif İHA, Snapdragon 4K kayıt teknolojisini kullanarak video görüntülerini "supersample" olarak elde ediyor ve 1080p kalitesinde görüntü ve fotoğraf kayıt imkânı sunuyor. Ayrıca bu işlemci sayesinde birinci kişi gözünden 720p kalitesinde doğrudan yayın yapılabildiği gibi bu görüntüler, Tencent'in İHA sosyal topluluk platformları Wexin ve QQ'ya da doğrudan yüklenebiliyor.

Uygun maliyetli Snapdragon X5 LTE Modem (9x07)

Qualcomm, lider modem portföyünü yeni X5 LTE modem (9x07) ile genişletti. Çok modlu özelliği ve 150 Mbps'ye kadar indirme hızına ulaşan LTE Kategori 4 bağlantısını destekleyen bu modem, daha fazla veri hızlarına ihtiyaç duyan mobil genişbant uygulamaları ve nesnelerin interneti (IoT) için tasarlandı.

Wi-Fi SON (Kendi Kendini Düzenleyen Ağ) Çözümleri

Qualcomm; bazı OEM'ler ile bağlantılı olarak akıllı ağ geçitlerine, kablosuz yönlendiricilere, menzil genişleticilere ve erişim noktalarına güç veren ağ ürünlerine birçok yeni özellik katan Qualcomm® Wi-Fi SON çözümlerini tanıttı. Bu OEM'ler içerisinde Airtight, Asus, D-Link, Linksys ve TP-Link bulunuyor.

aptX HD

Qualcomm, Bluetooth® kablosuz bağlantı üzerinden 24 bit kalitesinde müzik dinleme imkanı sunan yeni gelişmiş codec'i aptX™ HD'yi tanıttı. Bluetooth üzerinden müzikleri stereo olarak dinlemede devrim yapan ve hâlihazırda var olan aptX ses codec platformu üzerine inşa edilen aptX HD, ses üreticilerinin yüksek çözünürlükte kablosuz müziğe artan talebi karşılamaları için tasarlandı.

Bluetooth Smart SoC

Qualcomm; günümüzün "her an açık" dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarladığı yeni Bluetooth® Smart 4.2 System-on-Chip (SoC) ailesinin yeni üyesi CSR102x'i tanıttı. CSR102x özellikle nesnelerin interneti (IoT) içerisinde performans, pil ömrü ve maliyetin kritik öneme sahip olduğu kablosuz uzaktan kontrol, basit akıllı saatler, konut otomasyon çözümleri gibi uygulamalar için özel olarak optimize edildi.

802.11ad Çok-bantlı Wi-Fi Ekosistem Ürünleri

Qualcomm; ağ, mobil ve bilgisayar segmentlerinde yeni çok-bantlı Wi-Fi ürünler açıklayacağını duyurdu. Bu yeni ürünlerin ekosistemi daha da canlandıracak yolun önünü açması ve 802.11ad protokolünün Wi-Fi bağlantının evrimine kazandırdığı kapasitenin ve hızın büyüklüğünü öne çıkarması bekleniyor.

LTE Modem ile Entegre Edilmiş ve Makine Zekâsı ile Desteklenmiş Otomotiv İşlemci

Qualcomm, LTE-Advanced bağlantısı ile entegre edilmiş ve makine zekâsı ile desteklenmiş gelecek nesil bilgi-eğlence, grafik ve multimedya platformu sunan otomotive işlemcilerinin son üyesi Snapdragon 820 otomotiv işlemcisini duyurdu. Snapdragon 820A isimli bu işlemci Qualcomm'un otomotiv sınıfı seviyesindeki en yeni yonga üstü sistemidir (SoC). Snapdragon 820A işlemcisini tasarlarken modüler bir yaklaşım benimseyen Qualcomm, bu sayede araçların bilgi-eğlence sistemlerinin hem donanım hem de yazılım güncellemeleri ile yükseltilip geliştirilmesini mümkün hale getiriyor. Böylece araçlar son teknolojilere kolayca güncellenebiliyor.

Qualcomm, Otomotiv Teknolojilerine Yatırımlarını Artırıyor

Qualcomm, otomotiv endüstrisinin tüm segmentlerinde yeniliklerin zamanında yapılmasını mümkün kılacak endüstri-lideri teknolojileri kapsayan otomotiv teknoloji portföyünü genişletti. Bu ise telematik ve bağlanırlık alanlarındaki entegre çözümler ile birlikte zengin bilgi-eğlence sistemleri için yüksek kalitede grafik ve multimedya, gelişmiş sürücü yardımcı sistemleri (ADAS) için makine zekası ve sensör birleşimi, GNSS konum teknolojisi, gelişmiş güvenlik ve sürücü rahatlığı için V2X (Araçtan Araca / Altyapı / Yaya) iletişimleri ve elektrikli araçların kablosuz şarjı ile mümkün olacaktır.

Okuyucu Yorumları