Cevabı bulunamayan soru!

2 yıldır cevabı bulunamayan sorunun cevabı "evet" olursa, Apple artık 1 numara!

Cevabı bulunamayan soru!

Hüseyin Cem Köylü

iPad satışlarının etkisiyle Apple, HP'yi geride bırakarak dünyanın en fazla bilgisayar satan firması oldu. Market analiz şirkeyi Canalys, iPad'i HP'nin dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarıyla aynı kategoriye koydu ve son çeyrekte Apple'ın dünya bilgisayar sevkiyatının yüzde 17'sini gerçekleştirdiğini söyledi.

Bunların 5.2 milyonu Mac bilgisayarlar olurken 15.4 milyonu da iPad'di. Tabi iPad'in bilgisayar sayılmadığını söyleyenler de var. CD sürücüsü, klavyesi, faresi olmaması ve "bilgisayar yazılımı" olarak bildiğimiz programları da çalıştırmaması bu konuyu destekliyor. Kısacası "iPad bilgisayar mı?" sorusu, 2 yıldır halen cevabını bulabilmiş değil...

Sayılara baktığımız zaman, eğer iPad (ve diğer tabletleri) bilgisayar olarak saymazsak, geçen seneye göre bilgisayar satışlarında yüzde 0.4 düşme olduğu görülüyor, eğer sayarsak yüzde 16 artış var. Buradan açıkça görülüyor ki insanların bir elektronik markete girdiklerindeki alışveriş alışkanlıkları da değişiyor.


Canalys ayrıca HP'nin tablet stratejisini de ele aldı ve açıkça görülüyor ki Android'e yanaşmıyor: "Şu anda HP, tabletleri için Windows stratejisini takip ediyor. Slate 2 gibi kuruluş odaklı ürünler üretiyor ve Windows 8'e kadar da öyle yapacak" diyor analist Tim Coulling ve ekliyor: "Bununla beraber Microsoft'un tablet pazarına girişiyle ilgili sorular da hala duruyor. Yapılan tanıtımlarda Windows 8'in tatmin edici olduğu görülüyor. Microsoft mutlaka sezgisel bir kullanıcı deneyimi yaratmak ve az kaynak tüketen bir sistem tasarlamak için çalışmalı."

Okuyucu Yorumları