CHIP Online forumu hakkında her şey

CHIP Online forumları: Teknoloji dünyasının kalbi burada atıyor, fikirler burada tartışılıyor.

Kullanım kılavuzu

Bilgiye ulaşmak gün geçtikçe kolaylaşıyor. Önceleri bir bilgiye ulaşmak için ansiklopedilerin sayfalarında vakit harcarken şimdi bir tıklamayla internet üzerinden dünyanın neresinde olursa olsun istediğimiz bilgiye hemen ulaşabiliyoruz. Şüphesiz internet sayesinde bilginin gücünü insanoğlu artık daha yakından hissediyor ve bundandır ki çağımıza 'bilgi çağı' deniyor.

İnternetin artık hayatımızın bir parçası olmasıyla dünya internete tamamiyle entegre olmaya başladı. Örneğin hemen her şirketin artık kendine ait bir web sitesi olduğu gibi, internet kullanıcıları kendi kişisel web sayfalarını açar duruma geldiler. Gerek Facebook, MySpace gibi sosyal ağlarla insanlar iletişimde sınır tanımazken, gerek YouTube ve Flickr gibi servisleri kullanarak da görsel olarak kullanıcılar dünyanın her yerindeki insanlarla bütünleşebiliyor, kendi özel görüntülerini milyonlarla paylaşabiliyorlar.

Forumlar ise artık internet sitelerin olmazsa olmaz parçalarından biri olmuş durumda. Forumlar sayesinde insanlar herhangi bir konuda bilgilerini birbirlerine birebir aktarırken, bir konu hakkında tartışarak fikir alışverişinde bulunabiliyorlar.

CHIP Online'ın kayıtlı kullanıcısı olun

CHIP Online'ın kayıtlı kullanıcısı olun

Forumlar deyince elbette dar bir konudan bahsetmiyoruz. Forumlar da kendi içinde pek çok kulvara ayrılıyor. Örneğin CHIP Online'ın forumları daha çokbilgisayar&teknoloji&bilim ekseninde bir forumken, bir başka forum tamamen farklı alanlarda olabiliyor.

Forumlara Kayıt

Forumlarda bulunmak ve diğer kullanıcılarla yazışabilmek için elbette öncelikle foruma kaydolmanız gerekiyor. Forumlara kayıt olmak aslında oldukça kolay bir işlem. Bunun için 'Register' ya da 'kayıt ol' linkini hemen sözkonusu forumun tepesinde ya da bir köşesinde fark edeceksiniz.

İsterseniz CHIP Online'a kayıt olma işlemini daha yakından inceleyelim. Sonuç itibariyle diğer forumlara kayıt da benzer prensiplere dayandığından bu bir problem teşkil etmeyecektir.

CHIP Online'da kayıt olmak için tıklayın. Karşınıza CHIP Online'ın kendi bünyesinde geçerli olan sözleşmesini göreceksiniz. Bu sözleşmeyi dikkatlice okuyun ve ardından 'Kabul Ediyorum' ile devam edin.

'İletişim bilgileri' kısmındaki *E-posta Adresi bölümüne kullanmakta olduğunuz bir e-mail adresinizi eksiksiz olarak girin ([email protected] gibi). *E-posta Adresi (Tekrar) kısmına ise daha önceki kutucukta yazmış olduğunuz e-mail adresinizin aynısını yazın. Buradaki maksat e-mail adresinizi bu bölüme yanlış yazmanızı engellemektir.

Kullanıcı adı bölümüne ise forum içinde ve CHIP Online'ın ana sayfasında kullanacağınız bir takma ad (nick name)'i seçiyorsunuz. Bu bölüme dilerseniz isminizi yazın, dilerseniz bir takma ad kullanın, bu tamamen sizin takdiriniz.

Parola bölümüne CHIP Online'da seçmiş olduğunuz kullanıcı adıyla beraber kullanacağınız bir şifre belirlemeniz gerekiyor. Parola (tekrar) kısmına da belirlediğiniz parolayı tekrar girmeniz isteniyor.

Not: 'Kullanıcı adı' kısmında belirleyeceğiniz isim, CHIP Online'da bulunduğunuz süre boyunca sizi temsil edeceğinden rastgele bir şeyler yazmak yerine sizi ifade eden bir isim olması daha makuldür. Zira ileride nick'ini beğenmeyip bu nick'i değiştirmek isteyenlerle sık sık karşılaşıldığından bu konuya dikkat etmenizi öneriyoruz. Unutmayın ki istisnalar dışında almış olduğunuz kullanıcı adınızı bir daha değiştirme şansınız yok.

Kayıt Kontrolü bölümünde de resimde görmüş olduğunuz rakamları aynen yazın ve 'bilgileri gönder' tuşuna basın. Böylece artık siz de CHIP Online'ın bir parçası olmuş durumdasınız.

Şifrenizi unutursanız üzülmeyin

Şifrenizi unutursanız üzülmeyin

Foruma üye olduktan sonra şifrenizi unuttuğunuz durumlar yaşanabilir. Ancak telaşlanacak bir durum yok. Kullanıcı kaydınızı kaybettiğinizi düşünüp yeni bir kimlikle foruma kaydolmanıza gerek yok. Bunun için üye girişi yapmaya çalışın, şifrenizi hatırlayamadıysanız 'Parolanızı unuttunuz mu?' yazısına tıklayın. Kullanıcı ismi kısmına mevcut kullanıcı adınızı yazın ve e-posta adresi bölümüne de CHIP Online'a kaydolurken kullanmış olduğunuz e-posta adresinizi yazın ve Gönder butonuna basın.

Birinci adımı tamamladıktan sonra şimdi e-mail'inizi kontrol edin. CHIP Online'dan içeriğinde bir link barındıran bir e-mail almış olacaksınız. Bu linke tıklayın. Açılan yeni sayfada yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

CHIP Online forumlarına giriş

CHIP Online forumlarına giriş

CHIP Online Forum adresinden CHIP Online'ın forum sayfalarına girdinizde ilk bakışta forum sayfalarının pek çok bölümden oluştuğunu fark edeceksiniz. Yazılımlardan işletim sistemlerine, donanımlardan cep telefonlarına, dijital fotoğrafçılıktan teknolojiye, web tasarımından internet ve programlamaya kadar çok geniş bir kulvarda CHIP Online forumları kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Forumu daha yakından incelemeden önce CHIP Online Forum Kuralları'nı okumanızı öneriyoruz. Forumlar her ne kadar serbest bilgi paylaşımı esasına dayansa da, örneğin kişilerin birbirini rencide edici konuşmaları, oyun ve programların crackleri ve serial numaraları, siyasi ve dini içerikli tartışmalar ve bunun gibi bazı konular CHIP forumlarında kabul görmeyen konulardan...

CHIP Online ve CHIP Dergisi

CHIP Online ve CHIP Dergisi

CHIP Online ve CHIP dergisi her ne kadar beraber anılsalar da aslında birbirinden bağımsız iki yayın. CHIP dergisi aylık yayın yaparken, CHIP Online her dakika güncellenen haber ve makaleleriyle 24 saat elinizin altında bulunan bir bilgi kaynağıdır. Günün en sıcak haberlerini, donanım, yazılım ve teknoloji dünyasındaki an ve an gelişmeleri CHIP Online aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Resimde gördüğünüz gibi CHIP Online forumlarında CHIP Online başlığını göreceksiniz. Bu bölümde CHIP Online hakkındaki öneri ve eleştirilerinizi bize bildirebilir, CHIP Online'ı beraber daha iyi yerlere getirebiliriz. Unutulmamalı ki CHIP Online olarak siz kullanıcıların görüşleri CHIP Online'ın her zaman umurundadır ve öneri ve eleştirilerinizin her zaman dikkate alındığını sakın aklınızdan çıkarmayın.

CHIP Online Bilgisayar Kursu bölümünde ise Casper'ın sponsorluğunda CHIP Online'ın siz değerli okuyucularına sunduğu bilgisayar kursuyla alakalı her türlü sorunuzu bu bölümde dile getirebilirsiniz. Eğer CHIP Online bilgisayar kursuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak istiyorsanız tıklayın.

Dergi için ise CHIP DVD ve CD İçerik bölümünde o ay almış olduğunuz derginin yanında size hediye olarak verilen DVD ve CD'lerle ilgili sorunlarınızı, CHIP Special bölümünde CHIP özel sayılarıyla ilgili görüşlerinizi ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

CHIP Life

CHIP Life

CHIP Online forumları sadece bilgisayar ya da teknoloji dünyasındaki gelişmeleri tartışmıyor. Artık CHIP Life ile kullanıcılar arasında hayatın her alanında tartışmalar yapılabiliyor.

'Kitap' bölümünde okumuş olduğunuz kitapları forum arkadaşlarınızla paylaşabilir, onlara önerebilir veya onlardan kitap tavsiyesi alabilirsiniz.

Diziler ve TV'de ise TV programları ve dizilerle ilgili forumdaki arkadaşlarınızla görüş alışverişinde bulunabilirken, Spor bölümünde sporun her alanıyla ilgili tartışmalarınızı bu bölümde yapabilirsiniz.

Eğer verilen kategoriler size yeterli gelmezse 'Diğer Konu Dışı' bölümünden bu anlamda faydalanabilirsiniz. Bu bölümde konu sınırlaması olmaksızın, elbette belirli kurallar çerçevesinde hemen her konuyu burada tartışmaya açabilirsiniz.

İnternet ve Programlama

İnternet ve Programlama

İnternet bölümünde, İnternet tarayıcıları (Firefox, Internet Explorer ve Opera gibi), Web servisleri (Domain, Hosting, E-mail gibi), İnternet erişimi (dial-up, GPRS, DSL ve KabloNET gibi) başlıkları altında ilgili konulara ulaşabilirken Bookmark bölümünde ise beğenmiş olduğunuz ve forumdaki insanlarla paylaşmak istediğiniz web sitelerini burada tanıtabilirsiniz.

Programlamayla yakından ilgiliyseniz CHIP Online sizleri de unutmadı. Programlama bölümünde C, C++ ve C#, Delphi, Java, Visual Basic, VBScript ve VB.NET gibi programlama dilleriyle ilgili hemen her şeye ulaşabilirsiniz. Burada bu dillerle ilgili bilgi sahibi olan insanlarla bu diller hakkındaki sorunlarınızı paylaşabilir, onlardan yardım alabilir, ya da programlamayla ilgili pek çok kaynağa yine CHIP Online'ın Programlama bölümünden ulaşabilirsiniz.

Cep Telefonları, Dijital Fotoğrafçılık, Teknoloji

Cep Telefonları, Dijital Fotoğrafçılık, Teknoloji

Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Motorola ve diğer sayısız cep telefonuyla ilgili bilgiye 'Cep Telefonları' bölümünden ulaşabilirsiniz. Bu sıralar eğer cep telefonu almayı düşünüyorsanız öncelikle bu bölüme uğramanızı şiddetle öneriyoruz.

Dijital Fotoğrafçılık kısmında dijital fotoğraf makineleri ve kameralarla ilgili hemen her bilgiye ulaşmanız mümkün. Piyasada bulunan sayısız dijital fotoğraf makinesi arasında seçim yapmak gerçekten çok güç bir hal aldı. Tam olarak ne istediğinize karar veremiyorsanız ve dijital fotoğraf makinesi alırken dikkat edilecek hususları atlamak istemiyorsanız bu bölüme bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Bunun dışında Teknoloji bölümünde Hi-Tech ve yüksek teknolojilerle ilgili tartışmalara katılabilirken Web Tasarımı bölümünde ise Web Tasarım editörleri (FrontPage, Dreamweaver), Flash, AJAX/JAVAScript/JSP, ASP/ASP.NET ve PHP/Pearl gibi web programlamalarına erişebilirsiniz.

Donanım & Yazılım

Donanım & Yazılım

Donanım bölümünde bilgisayarınızın hemen her parçasıyla ilgili bir bölüm bulunuyor. Hard diskten, ekran kartına, ses kartından CD/DVD okuyucularına, monitörlerden TV kartlarına, anakarttan işlemciye, bellekten dijital fotoğraf makinelerine kadar hemen her donanımla ilgili bilgiye Donanım başlığı altından ulaşabilirsiniz.

Yazılım bölümünde ise Mesajlaşma yazılımlarından, güvenliğe, 3D yazılımlardan ofis yazılımlarına, müzik ve medya oynatıcı yazılımlardan paylaşım yazılımlarına, sahreware/freeware'den grafik video yazılımlarına kadar pek çok kulvardaki yazılımlar, bu başlık altında toplandı.

Oyunlar bölümü ise PC ve konsol oyunlarına ayrılmış bir başlıktır. Bu bölümü yakından takip ederek yeni çıkan oyunlarla ilgili bilgiler alabilir, oyun hilelerini öğrenebilir ve merak ettiğiniz oyunlarla ilgili resim ve videolara ulaşabilirsiniz.

Uzmanına sorun

Uzmanına sorun

Uzmanına sorun bölümü, CHIP Online okurlarının kayıt olmaksızın sorunlarını dile getirebilmesine ve kullanıcılardan yardım alabilmesine olanak tanır. Sadece bir konu hakkında sorusu olan bir kişi böylece kayıt yaptırmak zorunda kalmadan direkt sorununu ifade ederek zamandan tasarruf sağlamış olur.

CHIP Online uzmanları, gece gündüz fark etmeksizin ellerinden geldiği kadar çabuk bir şekilde sorularınıza yanıt vermeye çalışır. Bu sayede gecenin bir yarısında bir problemle karşılaştığınızda kendinizi çaresiz hissetmezsiniz, zira artık CHIP Online uzmanlarının yanınızda olduğunuzu biliyorsunuzdur.

***

CHIP Online, gün geçtikçe siz değerli okuyucuları sayesinde kendini hızla geliştirmekte, sizden aldığı öneri ve eleştirilerle yoluna devam etmektedir. CHIP Online, okurlarıyla buluştuğu günden bu yana en güncel haberleri herkesten önce siz değerli okurlarıyla paylaşmak için uğraş vermektedir ve vermeye de devam edecektir.

CHIP Online, siz değerli okurları sayesinde varolduğunun farkındadır ve sizlerle beraber başarı çıtasını çok daha yukarılara çekeceğine yürekten inanmaktadır. CHIP Online ile ilgili öneri, eleştiri veya fikirlerinizi mutlaka bizlerle paylaşın. Okurlarının hepsi CHIP Online için çok kıymetlidir ve görüşlerine değer vermektedir.

Okuyucu Yorumları