CHIPTV'den özel haftasonu dosyası: Terminator

Dünyanın en ünlü robotu kim? Bu sorunun yanıtı hiç şüphesiz bu haftaki özel dosyamızın yıldızı!

Özel dosya: Terminator!

I'll be back! Yani "Geri Geleceğim". Bu klişe dünyanın en ünlü robotuna, yani Arnold Schwarzenegger'in canlandırdığı Terminator'a ait. Yıllar içinde bir çok devam filmi çekilen her seferinde gişe rekorlarını alt üst eden bir maceradır Terminator. Daha Asimo yokken o vardı!

Makinelerin insanlığı kontrolü altına aldığı ve sıradan olarak değerlendirilebilecek bir senaryoya sahip olsa da yayınlandığı dönemlerde her zaman için özel efektler konusunda rakipsiz olan ve insan - makine arasındaki ilişkiyi son derece "insancıl" bir tarzda anlatan Terminator bir çok sinemaseverin gönlünde farklı bir yere sahiptir.

Son zamanlarda bir de dizisi yayımlanmaya başlayan Terminator bu hafta CHIP TV'ye konuk oluyor. Rocky serisini anlatan ilk özel dosyamızın çok ilgi görmesi üzerine bu hafta da karşınıza bir başka kült film serisi ile çıkıyoruz. Umarız sizler için hazırladığımız bu özel dosyayı beğenirsiniz.

The Terminator - 1984

The Terminator - 1984

Her şeyi başlatan film işte bu oldu. Zamanın çok ilerisinde bir görsel efekt şöleni olan The Terminator'ın sadece ve sadece bir 80486 PC'de hazırlandığını söylesek şaşırır mısınız?

Bu film hem serinin başlangıcı oldu, hem de Arnold Schwarzenegger'in dünyaca tanınmasını sağladı.

Yönetmen James Cameron'un bizlere sunduğu bu harika macerada gelecekten gönderilen yok edici robot T-1 gelecekte robotlara karşı başkaldıran insanların liderliğini yapan John Connor daha doğmadan annesini öldürmek için görevlendirilmişti.

Fragman - Terminator I
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Terminator 2: Judgement Day 1991

Terminator 2: Judgement Day 1991

Terminator I görevinde başarısız olup yok edilince makineler gelecekten yeni ve çok daha gelişmiş bir Terminator yollarlar. Onun görevi de genç John Connor'u bulup öldürmektir. T-1 modeline göre çok daha gelişmiş ve çok daha ölümcül bir model olan T-1000 akışkan metalden yapıldığı için yok edilmesi son derece zor bir robottur...

Ancak direnişçiler de boş durmazlar ve John Connor'u korumak için ele geçirip sistemlerini değiştirdikleri bir T-800 model robot yollarlar.

Fragman - Terminator II
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Terminator 3: Rise of the Machines 2003

Terminator 3: Rise of the Machines 2003

John Connor hala hayattadır ve 20'li yaşlarında oradan buraya sürüklenen ve sürekli kaçak hayatı yaşayan bir delikanlıdır. Makineler onu öldürmeyi bir kez daha denerler.

Bu sefer gelecekten gelen dişi bir robottur ve diğer makineleri (Terminator modelleri dahil) kontrol altına alabilme yeteneğine sahiptir. Makinelerin dünyayı ele geçirmeye başladığı tarih de giderek yaklaşmaktadır.

John Conor'u korumak ve yeni Terminator'u yok etmek yine orijinal Terminator'a düşmüştür!

Fragman - Terminator III
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Terminator: Salvation 2009

Terminator: Salvation 2009

Kıyamet sonrası 2018'de, Skynet ve Terminatör ordusuna karşı savaşmak bir adamın kaderidir. Ama John Connor'un çocukluğundan beri duyduğu gelecek Marcus Wright adındaki bir yabancının ortaya çıkışıyla değişmiştir. Marcus Wright'ın son hatırladığı şey ölüm sırasını beklediğidir.

Connor, Marcus Wright'ın gecelekten mi gönderildiği yoksa geçmişten mi kurtarıldığına karar vermesi gerekir. Skynet ölümcül son saldırısına hazırlanırken, Connor ve Marcus onları Skynet'in kalbine götürecek maceraya atılır.

Orada insanoğlunun tamamen yok edilmesi planının arkasındaki korkunç gerçeği öğreneceklerdir.

Not: Terminator: Salvation 22 Mayıs 2009'da sinemalarda olacak. Dijital afişi yayımlandığında büyük ilgi görmüştü.

Fragman - Terminator IV
Filmin tüm ayrıntılarını içeren IMDB sayfası

Terminator film müzikleri

Terminator film müzikleri

Terminator serisinin film müzikleri arasında en ilgi çekicisi hiç şüphesiz dönemin en hızlı rock gruplarından Guns and Roses'ın hazırladığı müzikler oldu.

Serinin 2. filmini konu alan bir video klibi buradan izleyebilirsiniz.

Sarah Connor Chronicles

Sarah Connor Chronicles

James Cameron'ın kült yapımı The Terminator 2'den bir yıl sonraki zaman diliminde yani 1999'da başlayan dizide Connor'lar, Dr. Miles Dyson'ın ve Arnold Schwarzenegger'in canlandırdığı T-800 modeli Terminator'ın fedakarlıklarına rağmen yeniden gelecekteki Skynet ajanlarının hedefi olurlar.

Onları korumak için gelecekten gönderilen güzel Terminator Cameron Phillips ise çok daha korkunç bir haberle hayatlarına girer. Kıyamet Günü engellenememiştir ve 2011 yılında makinelerin yükselişi gerçekleşecektir.

Kabusun sona ermediğinin farkına varan anne-oğul kaçmaktan vazgeçip Skynet'in doğuşunu engellemeye odaklanmaya karar verirler ve direniş aracılığıyla 2007 yılına giderler. Bundan sonrasında insanlığın kaderi Sarah ile oğlu John'un ellerindedir.

Fragman: Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Ayrıntılar için: IMDB

Türkiye'de de var!
Türkiye'de dizinin şu anda 2. Sezonu oynuyor. Her Pazar saat 21.00 da yayınlanan dizi hakkında ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları