Chrome 23 hangi yeniliklerle gelecek?

Chrome 22'nin yayınlanmasından birkaç gün sonra ortaya çıkan beta Chrome, bakın neler sunuyor...

Sıra geldi Chrome 23'e!

Chrome 22'nin yayınlanmasının üzerinden çok kısa bir süre geçti. Ancak tarayıcısını geliştirmekte hızını hiç kesmeyen Google, video desteğine büyük önem veren Chrome 23'ün beta sürümünü görücüye çıkardı bile.

Google'dan yazılım mühendisi Justin Uberti, videoların son yıllarda web'in "merkezi rolü" haline geldiğini söylüyor ve son Chrome Beta'nın videolar için daha fazla araç içerdiğini vurguluyor.

İşte Chrome 23 beta'da yer alan yeni video özellikleri.

1. Gerçek zamanlı sesli ve videolu arama: PeerConnection API'sı, geliştiricilere eklentiye ihtiyaç olmaksızın ses ve videolu arama yapma izni veriyor.

2. Video geliştirmeleri: HTML5 videolarına eklenen "parça" desteği, videolara altyazı, açıklama, bölüm ve meta verileri eklemeyi kolaylaştırıyor.

3. Uyarlamalı video yürütme: MediaSource API'sı bilgisayar ve ağ koşullarına göre video kalitesini ayarlayabilme çözümü sunuyor. Bu sayede aşırı ön belleğe alma ve başlangıçtaki beklemeler eleniyor.

4. Pepper Flash: Aslında Chrome 21'den beri Chrome'da yer alan ancak kendisinden fazla söz edilmeyen Pepper Flash, Flash için güvenliği geliştiren bir sandbox, daha hızlı işleme, daha kaygan kaydırma sağlıyor ve kilitlenmeleri azaltıyor.

Okuyucu Yorumları