Chrome 46'da HTTPS güvenlik ikonu değişti

Geçtiğimiz gün yayınlanan Chrome 46'da, küçük ama oldukça önemli bir yenilik daha var...

Chrome 46 bunu da değiştirdi!

Google, Chrome 46 ile birlikte web güvenliği konusunda önemli bir değişikliğe gitti. Eğer HTTPS ile korunan yüzde 100 güvenli bir web sitesini ziyaret ederseniz adres satırında yine yeşil kilit simgesi görmeye devam edeceksiniz. Aynı zamanda güvenlik sertifikası sorunlu sitelerde kırmızı bir "X" sembolü gösterilmeye devam edilecek.

Ancak küçük hataların yer aldığı zayıf güvenlik ayarlarına sahip sitelerde artık kesinlikle hiçbir uyarıcı sembol görünmeyecek. Chrome 45'de ise bu tür "karışık" siteler, içinde sarı bir üçgen olan kilit simgesi ile gösteriliyordu.

Google bu değişikliği Chrome kullanıcılarının daha az sayıda güvenlik durumlarını öğrenebilmeleri ve sarı renkli uyarı üçgeninin HTTP sayfalarındaki simgeye kıyasla kafa karıştırıcı olması nedeniyle yaptığını söylüyor.

Kısacası bu yenilik, kullanıcıların küçük hatalara rağmen korunan bir HTTPS sitesinin, HTTP sitelerine oranla daha az güvenli olduğunu hissedebilecekleri düşünülerek hayata geçirilmiş durumda. Google bu algıyı ortadan kaldırmak istiyor. Bu bağlamda artık bu tür siteler ziyaret edildiğinde kullanıcıları standart HTTP sitelerinde olduğu gibi gri renkte bir boş sayfa ikonu karşılayacak.

Okuyucu Yorumları