Chrome 52 geldi; App Launcher gitti!

Chrome 52, öleceği açıklanan işlevden yoksun olarak yayınlandı! İşte değişiklikler; indirme bağlantısı...

Chrome 52 geldi; o gitti!

Chrome'un en son sürümü Chrome 52, Windows, Mac ve Linux için yayınlandı. Yeni sürüm geliştiricileri ilgilendiren yeniliklerle gelse de, normal kullanıcıları ilgilendiren bazı iyileştirmeler de var. Chrome 52'deki en önemli değişiklik ise App Launcher'ın beklendiği gibi kaldırılması.

Chrome OS'ta sunulmaya devam edilen launcher, Chrome uygulamalarını web tarayıcınızı açmadan çalıştırmanıza izin veren bir tür başlat menüsüydü. Ancak Google, işlevin çok nadir kullanılması nedeniyle onu kaldırma kararı almıştı. Launcher'ın kaldırılması, Chrome uygulamalarının tarayıcı kapalıyken arka planda çalışabilme yeteneğini etkilemeyecek.

Bunun yanında Mac kullanıcıları, Chrome 52'yle birlikte Material Design öğelerini Chrome'da görmeye başlıyorlar. Güncellemenin ardından sekmeler, düğmeler ve menüler, Google'ın Material Design stiline yaklaşıyor. Bu özelliğin Windows'a ne zaman geleceği bilinmiyor ancak isteyenler özelliği chrome://flags altından etkinleştirebiliyor.

Chrome 52'de Google'ın açıklamasına göre 48 güvenlik sorunu onarımı ve yakın gelecekte sunulacak yeni performans özellikleri bulunuyor. Değişikliklerin detaylarına Google'ın blog sayfasından göz atabilirsiniz.

Chrome 52'ye güncellemek için Ayarlar menüsünü açın ve Google Chrome Hakkında üzerine tıklayın veya tarayıcıyı baştan yüklemek için google.com/chrome adresine gidin

Okuyucu Yorumları