Chrome 53, deneysel Web Bluetooth ile geldi!

Google'ın "Chrome uygulamalarını" kaldırdığı yeni Chrome 53, deneysel bir işlevle geldi!

Chrome 53 hazır; İndirin!

Google'ın yeni indirmeye sunduğu Chrome 53 ile birlikte Chrome uygulamalarına verilen destek kaldırılıyor ve tarayıcı, "Web Bluetooth" için deneysel destek sunmaya başlıyor.

Web Bluetooth, herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan tarayıcınızın Bluetooth cihazlarıyla iletişim kurabilmesine izin veriyor. Google'ın belgelerinde belirtildiği gibi, cihazları eşleştirmek için web tarayıcınız yeterli. Google uzman geliştiricisi Uri Shaked'in "tam zamanı" dediği Web Bluetooth için geliştiriciler, kayıt olup bu deneysel işlevden faydalanmaya başlayabiliyorlar.

Web Bluetooth şimdilik sadece Android 6.0 ve üzerinde, Chrome OS'ta ve Mac OS X'te çalışıyor, yani destek oldukça kısıtlı. Geliştiriciler Windows desteği için çalışıyorlar ancak Apple'ın Web Bluetooth'u eklememesi halinde iPhone ve iPad desteğinin gelmesi beklenmiyor. Web Bluetooth şimdilik sadece Bluetooth Low Energy cihazlarını destekliyor, ancak gelecekte diğer cihazları destekleme olasılığı var.

Standart çapraz-platform hizmet vermeyi amaçladığından, diğer web tarayıcıları da ondan faydalanabilecek (sadece Chrome uygulamalarını hedef alan Bluetooth API'nın aksine).

Chrome'un otomatik güncellemesini beklemeden hemen güncellemek için Menü düğmesi > Yardım > Google Chrome hakkında yolunu izleyebilir veya sisteminizde kurulu değilse, buradan indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları