Chrome'a eklenecek 5 yeni özellik!

Çok yakında yeni Chrome sürümlerinde yer alacak 5 müthiş özelliği şimdiden öğrenmeye ne dersiniz?

Chrome'a 5 yeni özellik!

Google'ın Chrome'da yaptığı değişiklikler geçtiğimiz hafta ortaya çıkmaya başladı. Tarayıcının dahili öğeleri ve kullanıcı ara yüzünde yapılan değişiklikler, nightly yapılarında gözler önüne serildi. Bu yeniliklerin kararlı sürümlerde yer alması ise çok uzun bir zaman almayacak. İsterseniz Chrome'da yer alacak önemli yeniliklere beraber göz atalım.

'SPDY' ile daha hızlı internet

SPDY, Ocak ortalarında Chrome'a eklendi ancak ConceivablyTech'e göre protokol şu an tamamlanmış durumda. SPDY, HTTP protokolüne alternatif, içeriği minimum gecikme ile aktarmaya yönelik Google tarafından geliştirilen bir protokol. Google'ın testlerine göre ise SPDY, sayfa yükleme sürelerini yüzde 64'e kadar kısaltabiliyor. Chrome'un indirilebilen tüm sürümlerinin (nightly, canary, geliştirme, beta ve kararlı sürümler) yakında açık kaynak kodlu hale getirilecek SPDY'yi desteklediği söyleniyor.

Diğer 4 özellik

Diğer 4 özellik
Sekme kaydırma düğmeleri sayesinde sekmelere erişim kolaylaşacak

Daha yüksek bir güvenlik

Kurumsal kullanıcılara yönelik bu özellik sayesinde sistem yöneticileri Chrome'u kullanarak eklenti, resim, stil, yazı tipi, satır içi kodlar gibi içerikleri engelleyebilecek.

Dokunmatik sekmeler

Yeni 'touch tab' adındaki sekmeler sayesinde akıllı telefonlardaki gibi birden fazla giriş ekranını seçmek mümkün hale gelecek.

Sekme kaydırma

Chrome'un yan sekmelerine eklenen kaydırma düğmeleri sayesinde sekmelere erişim kolaylaşacak. Bu özelliğin kullanıcılar tarafından sıkça talep edildiği biliniyordu. Bunun yanında sekme etiketlerinin Windows'ta giderek solan bir yazı tipine sahip olacağı söyleniyor.

WebKit geliştirmeleri

Raporlara göre son WebKit sürümü ile baskı önizleme modunda PDF işleme mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları