Chrome'a Microsoft yardımı!

Microsoft, en büyük ve güçlü "düşmanlarından" Google'ın Chrome'una yardım etmek için kolları sıvadı!

Chrome'a Microsoft yardımı!

Microsoft ve Google arasında uzun süredir devam eden mücadele, iki firmanın çıkarlarının kesiştiği noktada işbirliği yapmalarını engellemedi: İki firma, Microsoft'un dokunmatik arabirim çözümünü Google'ın tarayıcısı Chrome'a eklemlemek için birlikte hareket edecek.

Tüm firmaların uyması gereken web standardı uygulamalarının ve açık kaynak kodu kabullerinin garip bir cilvesi sonucu, akla gelen tüm alanlarda neredeyse sürekli "kanlı bıçaklı" olan iki firma, Microsoft'un Pointer Events teknolojisini, Chromium'un temel aldığı Blink motoruna uyarlama konusunda işbirliği yapacak. Farklı girdi teknolojilerinin (fare, dokunmatik ve kalem) arabirimlerini sorunsuz şekilde bir araya getiren Pointer Events, geliştiricilerin iş yükünü hafifletiyor, aynı anda birden fazla arabirim kullanmanın yarattığı sorunları otomatik olarak çözüyor. Pointer Events destekli web siteleri, ayrıca bir düzenleme yapmaya gerek kalmadan farklı arabirim kullanan cihazlarda görüntülenebiliyor.

Geçtiğimiz hafta, internet standartlarını belirleyen en önemli kuruluş olan The World Wide Web Consortium tarafından aday konumuna yükseltilen Pointer Events'in standart haline geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Okuyucu Yorumları