Chrome'a sesli arama ve yeni 'Search Images'!

Sesli arama, resim arama ve fazlası... Karşınızda internet devi Google'ın yepyeni bombaları...

Google'dan yepyeni bombalar!

Android cep kullanıcıları için sunulan sesli arama özelliği, artık Chrome web tarayıcısı yoluyla PC'lere de geliyor. Google'ın resmi blog'unda yer alan detaylara göre arama düğmesinin yanında görüntülenen mikrofon simgesine basıp arama terimini söyleyerek arama yapmak mümkün.

Android'de mevcut olan diğer bir işlev de PC'lere geliyor. images.google.com adresindeki Search Images işlevi sayesinde bir resim göndererek veya bir URL belirterek resmin konumunu ve daha fazlasını bulmanız mümkün olacak. İşlev, 40 dilde sunulacak ve Chrome ve Firefox'da kullanılabilecek.

Bir resmin internetteki konumlarını veya daha büyük sürümlerini aramak için images.google.com adresine gidip, resmi siteye sürüklemeniz veya arama kutucuğunun sağ tarafındaki fotoğraf makinesi simgesine tıklayarak bir URL belirtmeniz yeterli.

Chrome'a hızlı bir özellik: 'Instant Pages'!

Chrome'a hızlı bir özellik: 'Instant Pages'!
Google, yeni özelliğin arama sonuçlarından bakılacak her sayfa için kullanıcıya 3-5 saniye kazandıracağını söylüyor

Chrome'ın sonraki beta sürümünde ortaya çıkacak 'Instant Pages' özelliği ise blog'da yer alan bilgilere göre, biz arama sonuçlarında hangi bağlantıya tıklayacağımızı düşünürken, en iyi arama sonucu sayfasını tahmin ederek arka planda hazırlayacak / ön-yükleyecek.

Bu özelliği şimdiden denemek istiyorsanız, geliştiricilere özel sunulan Chrome sürümünü bu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları