Chrome'da bir güvenlik açığı daha

Güvenlik uzmanları, Google Chrome'da kritik bir güvenlik açığı daha tespit edildiğini açıkladı.

Bir açık daha!

Google'ın yeni tarayıcısı Chrome'un beta sürümünde bulunan önemli bir güvenlik açığından burada bahsetmiştik. Güvenlik uzmanları, şimdi de tarayıcıda başka kullanıcıların bilgisayara girmesine sebep olacak bir güvenlik açığı daha bulduklarını açıkladılar.

Arabellek aşımından kaynaklanan ve araştırmacılar tarafınan kritik bir açık olarak değerlendirilen bu güvenlik açığı, "Save As - Farklı kaydet" fonksiyonunun çalışması sırasında yaşanan bir hata ile ilgili. Eğer kullanıcı zararlı içeriğe sahip bir web sitesini kaydederse, arabellek aşımı söz konusu olabiliyor ve bu da hacker'lara bilgisayara girmek için önemli bir şans veriyor.

Hacker'lar bu açıktan içinde zararlı kod bulunan bir site yaparak yararlanabilir. Kullanıcı bu siteyi "Save as" fonksiyonuyla kaydetmeye çalıştığında zararlı kodu da kaydederek kötü niyetli hacker'ın sistemine girebilmesini sağlayabiliyor.

Uzmanlar açıkların normal olduğunu ve test süreci sonunda hepsinin teker teker halledileceğini söylüyorlar. Açık kaynak beta sürümünün amacı da zaten bu hataların keşfedilip ortadan kaldırılması.

Tarayıcı henüz çok fazla kullanıcı tarafından kullanılmadığı için bu güvenlik açıkları da çok büyük bir tehdit oluşturmuyor. Tabi Chrome'un kullanımı arttıkça bu konuda daha büyük tehlikelerin ortaya çıkması da olası.

Okuyucu Yorumları