Chrome'dan bir sürpriz daha!

Chrome'un yayınlanan yeni Beta sürümünde büyük bir sürpriz sizi bekliyor... Deneyin!

Chrome'dan bir sürpriz daha!

Hüseyin Cem Köylü

İnternet kullanıcılarının internetten beklediği en önemli şey, hiç kuşkusuz daha hızlı açılan web siteleridir. Google'ın tarayıcısı Chrome'un yeni beta sürümü işte bu sorunu çözmeye aday; internette gezinmenizi hızlandıracak bir hile ile geliyor.

Chrome'un yeni beta sürümü, siz daha sitenin adresini yazarken bir yandan da sitenin önyüklemesini başlatıyor. Eğer bir siteyi sürekli ziyaret ediyorsanız, tarayıcı siz adresi yazarken tanıyor ve tamamlıyor, bu sırada da bir yandan arkaplanda siteyi yüklemeye başlıyor. Teorik olarak baktığımız zaman bu daha az beklememizi ve sitelerin daha çabuk açılmasını sağlıyor.

Bu önyükleme özelliği ile beraber, Chrome beta aynı zamanda kullanıcıların fark etmeden çeşitli sitelerden zararlılar indirmesini de engelliyor. Yani, son beta sürüm kullanıcıların indirebileceği dosyaları inceliyor ve bu dosyalar daha kullanıcıların karşısına çıkmadan bu konuda kullanıcıyı uyarabiliyor.

Bizi zararlılardan uzak tutacak bir tarayıcının düşüncesi bile güzelken, Google bunu gerçek yapmak için kolları sıvaması tek kelimeyle heyecan verici...

Download: >Chrome Beta

Okuyucu Yorumları