Chrome eklentileri kontrol altında!

Google, Chrome eklentileri konusunda bazı önemli kararlara imzasını attı!

Eklentilere Chrome önlemi!

Google, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruyla, Chrome eklentilerinin kullanıcıların izni olmadan tarayıcı verilerini elde etmelerini çok daha zorlaştırmayı planladığını açıkladı.

Temmuz ayının ortalarına doğru yürürlüğe koyulacağı belirtilen bu yeni politikayla birlikte, Chrome eklentileri hazırlayan geliştiriciler yeni bir Kullanıcı Veri Politikası'na uyum sağlamak zorunda kalacaklar. Bu doğrultuda eklentilerin kullanıcıların verilerini nasıl topladıkları, aktardıkları ve özel bilgileri nasıl depoladıkları çok daha etkili bir biçimde kontrol edilecek. Uzantılar böylece kişisel ve hassas bilgileri şifrelemek zorunda kalacaklar, diğer yandan geliştiriciler de kendi gizlilik politikalarını kullanıcılara açıklamak durumunda olacaklar.

Geliştiriciler ayrıca, önemli bir özellikle bağlantılı olmayan hassas verileri topladıklarında da bunu ayrı bir açıklamayla bildirmek zorunda olacaklar. Söz konusu eklentilerin, kullanıcıların tarayıcıda neler yaptıklarını takip etmelerini sağlayan önemli bir yetkiye sahip olduklarını düşünürsek, bu; verilerin kötü amaçlara alet edilmemesi açısından da oldukça önemli bir adım.

Okuyucu Yorumları