Chrome - Flash iş birliği herkese yarayacak

Chrome'un son hamlesi, tüm tarayıcılar için bir dönüm noktası olacak. Bunu sadece biz söylemiyoruz!

Tarayıcılar için dev adım!

Tarayıcılardan bağımsız bir eklenti olan Flash, bugün tüm internet kullanıcılarının %99'u tarafından tercih ediliyor. Google'ın yakın zamanda Flash'ı artık tarayıcısı Chrome'un bir parçası olarak duyurması ise tüm tarayıcı sektörünü çok yakından ilgilendiren önemli bir gelişme. Ama piyasa analizi yapan IDC'den Al Hilwa, bu gelişmenin aslında çok daha önemli sonuçlara yol açacağını savunuyor.

Hilwa'nın görüşüne göre bu gelişme öncelikle güvenlik anlamında büyük faydalar sağlayacak. Chrome içerisindeki Flash'ın güncellemelerinin Google tarafından tarayıcı içerisinden dağıtılacak olması, güvenlik açıklarının kapatılması adına çok önemli bir gelişme.

Opera, Internet Explorer ve diğerleri...

Opera, Internet Explorer ve diğerleri...

Google ve Adobe arasındaki bu iş birliğinin Opera gibi diğer tarayıcılara da örnek olacağı ve onların da Flash'ı tarayıcı içine alma adımlarını atacağını tahmin etmek zor değil. Internet Explorer cephesinde ise Flash için olmasa da, Microsoft'un alterantifi SilverLight için benzer bir çalışma yapılacağı tahmin ediliyor.

Flash için en önemli alternatiflerden biri olarak kabul edilen HTML5 standardının büyük destekçisi olmasına rağmen Google'ın, Flash'ı gözden çıkarmaması diğer yandan gözleri Apple'a çevirdi. iPhone ve yeni iPad'de Flash desteği bulunmaması kullanıcıların en büyük şikayeti ama Hilwa'ya göre Google'ın bu adımı Apple'ı da Flash'la buzları eritmeye itebilir.

Okuyucu Yorumları