Chrome hassas verilerinizi şifrelemiyormuş

Bir güvenlik firmasının Chrome'da keşfettiği açık, tarayıcıyı kullananların keyfini biraz kaçıracak!

Chrome'da can sıkan açık!

Google Chrome'da keşfedilen "büyük" bir güvenlik açığı, tarayıcının hassas verilerinizi tehlikeye attığını ortaya çıkardı.

Perşembe günü güvenlik firması Identity Finder'ın açıkladığı sorun, Chrome adres çubuğuna ve web formlarına yazdığınız bilgilerin bilgisayarınızda düz metin olarak saklanmasından kaynaklanıyor. Araştırmacılara göre Chrome, yazdığınız isimleri, e-posta adreslerini, sokak adreslerini, telefon numaralarını, banka hesap numaralarını ve kredi kartı numaralarını düzenli olarak sabit diskinize kaydediyor, üstelik bu bilgileri şifrelemiyor.

Chrome hassas verilerinizi şifrelemiyormuş
Identity Finder CEO'su Todd Feinman

Bilgisayarınıza fiziksel olarak erişebilen herhangi bir kişi, bu hassas bilgileri görebiliyor ve kopyalayabiliyor. Veya sizi veri hırsızı bir trojan yüklemeye ikna eden bir dolandırıcı, uzaktan verilerinize erişebiliyor. Identity Finder CEO'su Todd Feinman'a göre "özel bilgiler, suçluların eline gümüş tepside sunuluyor" diyor ve ekliyor "bu Google Chrome'u kullanan tüketicileri veya şirketleri korkutmalı."

Google, kişisel verileri depolama yöntemini değiştirene kadar güvende kalmanın yolu, tarayıcı önbelleğini sıkça temizlemekten geçiyor.

Okuyucu Yorumları