Chrome, Hileli Üyelik Hizmeteri İçin Uyaracak

Chrome'un bir sonraki sürümü, sizi haberiniz olmadan paralı hizmetlere üye yapmaya çalışan sayfalarda uyarı gösterecek!

Chrome, hileli sayfalarda uyaracak!

Yaklaşık bir ay sonra yayınlanacak olan Chrome 71, ücretli hizmetlere telefondan yanlışlıkla kaydolmanızı engelleyecek.

Bazı mobil web siteleri, içeriği görüntülemeden önce sizden telefon numaranızı isteyebiliyor. Bu tür formları doldurmak, bazen haberiniz olmaksızın bir sonraki faturanızda bir sürprizle karşılaşmanıza neden olabiliyor. Google'a göre her ay milyonlarca kullanıcı, yetersiz bilgi veren mobil üyelik sayfasıyla karşılaşıyor ve yanlışlıkla ücretli SMS hizmetlerine ve diğer istenmeyen tarifelere kaydoluyor.

Google, neye kaydolduğunun farkında olmayan kullanıcıları korumak için sitelerin gizlemeye çalıştığı bilgileri açığa çıkaracak. Değişiklikler sonucunda siteler, ödeyeceğiniz ücreti açıkça gösterecek. Ücretlendirme şekli, yanlış anlaşılmaya yer vermeyecek biçimde gösterilecek.

Google'ın bu gereksinimlerine uymayan sayfalar için Google'ın uyarı sayfası gösterilecek. Bu sayfada Chrome, kullanıcıları herhangi bir bilgi doldurmadan önce dikkatli olmaları konusunda uyaracak. Google, standartları uygulamakta yetersiz kalan siteleri de uyaracak. Siteler bu standartları uygulayana dek potansiyel zararlı muamelesi görecek.

Chrome, Hileli Üyelik Hizmeteri İçin Uyaracak

Google'ın yeterince açık olmayan üyelik hizmetlerine yönelik yeni standartları ve uyarı sistemi, Chrome 71'de bulunacak. Yeni özellik masaüstünde, mobil Chrome'da ve Android'in WebView'unda aktif olacak. Chrome 71'in aralık ayında yayınlanması bekleniyor. Bu yeni sürüm, yanıltıcı reklamları da ciddi biçimde ele alacak.

Okuyucu Yorumları