Chrome için en iyi 10 sekme eklentisi!

Chrome tarayıcınızda sekmeler arasında boğuluyor musunuz? O halde bu 10 eklentiyi mutlaka deneyin!

Chrome için sekme uzmanları!

Google Chrome tarayıcınız içerisinde çok sayıda siteyi aynı anda gezmeyi seviyorsanız, kendinizi bir anda sekme yığının içinde bulabilir, hangisinde hangi sitenin açık olduğunu kaybedebilirsiniz.

Ancak Chrome için birçok sekme yönetimi eklentisi mevcut. İşte birçok sekme eklentisi arasından sizin için seçtiğimiz en iyileri:

TooManyTabs: Çok sayıda sekme açık olduğunda tarayıcı bunları anlamlı bir şekilde göstermekte başarısız olabiliyor. TooManyTabs ise bu sorunu açık olan her sekmenin bir ön izlemesini göstererek çözüyor.

Quick Tab
: TooManyTabs gibi Quick Tab'de çok sayıda sekme kullanımını geliştiriyor. Eklenti, tüm açık sekmeleri açılır bir menüde listeliyor. 20'den fazla sekme açan kulanıcılar için TooManyTabs daha uygun olacaktır, eğer sekmeler konusunda daha ılımlı iseniz tercihinizi Quick Tab'den yana yapabilirsiniz.

Close Tabs, Sexy Undo Close Tab ve Session Manager

Close Tabs, Sexy Undo Close Tab ve Session Manager
Close Tabs ile sayfada herhangi bir yere tıklayarak sekme işlevlerine erişmek mümkün

Close Tabs: Birden çok sekme açmak, aynı zamanda birden çok sekme kapatmak anlamına da gelebiliyor. Close Tabs ise bunu oldukça kolay hale getiriyor: Sayfada herhangi bir yere sağ tıklarak ve 'Close Tabs' menüsünden dilediğiniz eylemi seçerek sağ taraftaki, sol taraftaki sekmeleri kapatabilir, birkaç faydalı seçeneğe daha erişebilirsiniz.

Sexy Undo Close Tab
: Close Tabs ile (veya herhangi bir şekilde) kapattığınız sekmelerinizi Sexy Undo Close Tab ile tekrar hayata döndürmeniz mümkün. Sayfaları isimlerine tıklayarak veya arama yaparak tekrar açmanıza izin veriliyor.

Session Manager: Birçok sekme açıkken herhangi bir nedenle tarayıcınızı kapatmanız gerekiyorsa, özenle açtığınız bu sekmelerinizi kaybetmemek için Session Manager'ı kullanabilirsiniz. Eklenti, tarayıcı durumunu kaydediyor ve sekmelerinizi başka bir zaman tekrar açabiliyor.

Recent history, TabJump, Tabcloud, TabsPlus...

Recent history, TabJump, Tabcloud, TabsPlus...
TabJump, size işlevsel bir sekme yöneticisi sunuyor

Recent History: Sekmeleri hızlıca açmanıza yarayan bu eklenti de, son gezmiş olduğunuz sayfaları kaydediyor ve yer imleri düğmesinin yanındaki yeni bir simge ile bunlara kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlıyor. Geçmiş sayfalarını bir sağ tıklama ile yeni bir sekmede açmanız mümkün.

TabJump: TabJump, tüm sekmeleri listelemek yerine sahip olduğu üç sütun (Undo-Geri al, Related-ilgili ve Jump-Zıpla) ile size işlevsel bir sekme gezgini sunuyor. Undo son kapatılan sekmeleri gösteriyor, Related şu anki site ile aynı sitede olan sekmeleri, Jump ise diğer tüm sekmeleri listeliyor.

TabCloud: TabCloud ile sekmelerinizi farklı bilgisayarlara taşıyabilirsiniz. Eklentiyi kullanmak ise oldukça basit. İşlevi kullanmak için Google hesabınıza oturum açmanız gerekiyor.

TabsPlus: Bu eklenti Chrome'un ara yüzüne büyük yenilik eklemiyor, ancak bunun yerine sekmeyi kapattığınızda sergilenen davranışı değiştiriyor: Son seçili sekme kapatılıyor. Yeni sekmelerin varsayılan davranışı üzerinde küçük değişiklikler yapmanız da mümkün.

TabCounter: Ne kadar 'sekmeci' olduğunuzu merak ediyor musunuz? TabCounter ile bugün açtığınız sekme sayısı, şu an açık olan sekme sayısı, eklentiyi yüklediğinizden beri açtığınız sekme sayısı gibi eğlenceli istatistikleri görüntüleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları