Chrome için yeni Flash yeteneği!

Google'ın tarayıcı Chrome, Flash tabanlı içerikler için yepyeni bir yeteneğe kavuşuyor!

Chrome'a yeni Flash yeteneği!

Arama devi Google ve Adobe, popüler internet tarayıcısı Chrome için geliştirilecek yeni bir fonksiyon için işbirliği yaptı. Buna göre web sayfalarında yer alan flash içerikler için "pause - durdurma" özelliği getirilerek gereksiz animasyonların durdurulması sağlanacak.

Pil ömrünü uzatmak amacı ile getirilecek bu yenilikle birlikte kullanıcılar flash animasyonları kendi isteklerine göre durdurup devam ettirebilecekler. Chrome'un en son beta sürümünde varsayılan olarak "etkin" şekilde gelen özellik, istenildiği takdirde tamamen devre dışı da bırakılabilecek.

Akıllı analiz yeteneğine sahip bu özellik, web sayfasında yer alan ana flash içeriği koruyarak, sadece gereksiz olan animasyonları duraklatıyor. Google yazılım mühendisi Tommy Lee, bu fonksiyon ile birlikte Chrome kullanıcılarının elektrik prizi peşinde koşmadan web üzerinde uzun süre sörf yapabilmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Fonksiyon şu an için sadece Chrome masaüstü sürümü için geliştirilmiş durumda.

Flash reklam kampanyaları ile web sayfalarında animasyon reklam yayınlayan şirketler durumdan pek memnun olmayabilir. Zira bu "pause" özelliği, flash reklamların da görüntülenmesini engelleyebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için Google Adwords, flash reklam kampanyalarını HTML5 formatına dönüştürebilen bir araç sunuyor. Bu araç sayesinde flash reklamlar HTML5'e dönüştürülerek, tarayıcılarda sorunsuz şekilde görüntülenmeleri sağlanabilir.

Okuyucu Yorumları