Chrome ile favori siteleriniz hep yanınızda

Chrome kullanıyor ve favori sitelerinize her yerden ulaşmak istiyorsanız bu habere sevineceksiniz...

Chrome ile hayat çok kolay!

Google, Chrome kullanıcılarını oldukça memnun edecek yeni bir özellik geliştirdiğini açıkladı. Google'ın Sync adını verdiği bu yeni özellik, öncelikli olarak birden fazla bilgisayarda çalışan kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak. Bugüne kadar farklı bilgisayarlarda Google'ın tarayıcısı Chrome'u kullananlar her bilgisayarda ayrı birer favori listesine sahip oluyorlardı. Ama Sync ile artık tek bir favori listesini farklı bilgisayarlarda senkronize olarak kullanmak mümkün olacak.

Sync, favori listenizi Google'ın sunucularında tutacak ve siz ihtiyaç duyduğunuzda hangi bilgisayarda olduğunuzdan bağımsız olarak kullanımınıza sunacak. Şimdilik bu özelliği kullanmak için biraz dolaylı bir yöntem kullanmak gerekiyor. Yapmanız gereken şey Chrome kısa yoluna sağ tuşla tıklayarak Özellikler'i seçmek. Burada Chrome kısa yolunun gösterdiği hedef satırında bir boşluk bıraktıktan sonra tırnak işaretleri olmadan şu komutu eklemeniz gerekiyor: "-enable-sync". Bundan sonra Chrome, sizin Google hesabınıza favori sitelerinizin listesini yüklüyor ve farklı bilgisayarlarda kullanmanıza olanak veriyor.

Fakat Sync henüz final aşamasında olmadığında farklı sistemler ve Chrome sürümlerinde sıkıntılar doğurabiliyor. Bu yüzden denemeden önce favori sitelerinizin yedeğini almanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları