Chrome ilk 24 saatinde pazarı altüst etti

Google Chrome ilk 24 saat içinde inanılmaz bir pazar payını eline geçirmeyi başardı. Rakamlar burada

Chrome'un ilk 24 saati

İNCELEME: A'dan Z'ye Google Chrome Beta

İndirin: Google Chrome Beta (Windows Vista / XP)


Google'ın büyük bir sürpriz yaparak Salı gecesi, Türkiye saatiyle 22.00'de indirilmeye sunduğu beta tarayıcısı Chrome, ilk 24 saatinin ardından tarayıcı pazarının yüzde 1'ini eline geçirmeyi başardı.

NetApplications'ın yaptığı araştırmaya göre Chrome, yayınlanmasından 2 saat sonra yüzde 0,5'lik, 9 saat sonra ise yüzde 1'lik pazar payına ulaştı. Yayın saatinin ardından 13 saat geçtiğinde ise, Chrome'un pazar payı yüzde 1,48'e kadar çıktı.

Daha sonra bu oran doğal olarak biraz düştü ve ilk 24 saatin ardından yüzde 1 sevisinde sabitlendi. Böylece Chrome, beta sürüm olmasına ve Google'ın ilk tarayıcısı denemesi olarak karşımıza çıkmasına rağmen, sadece 24 saat içinde pazarın yüzde 1'ini ele geçirerek büyük bir başarıya imza attı.

Haberimizin yayın saatinde de, Google Chrome Beta yüzde 0,91'lik Pazar payı ile yine yüzde 1 seviyesinde dolaşmayı sürdürüyordu.

Şimdi gelin, Internet Explorer 8 Beta 2'nin ilk 24 saatini nasıl geçirdiğine göz atalım...

Internet Explorer 8 vs. Google Chrome

Internet Explorer 8 vs. Google Chrome

İNCELEME: A'dan Z'ye Google Chrome Beta

İndirin: Google Chrome Beta (Windows Vista / XP)


Küçük bir karşılaştırma için biraz da Internet Explorer 8'in 27 Ağustos'ta yayınlanan 2. Betasının elde ettiği pazar payına göz atmakta yarar var. IE8 Beta 2, ilk 24 saatinin ardından yüzde 0,09'luk bir pay elde etmişti. Beta 2'nin şu saat itibarıyla pazar payı ise yüzde 0,22.

CHIP Online yorumu:
Google Chrome'un bu başarısı aslında sürpriz değil. Tarayıcının yüzde 1'lik payı elde ettiği 24 saat içinde, internette 3.000 kadar Chrome haberi ve makalesi yayınlanmış. 24 saatte elde edilen bu başarıyı küçümsemek elbette doğru olmaz, ama asıl sınav şimdi başlıyor. Internet Explorer 8 Beta 2 büyük bir pay yakalayamasa da, bu payı istikrarlı bir şekilde artırıyor. Bakalım Google Chrome elde ettiği yüzde 1'lik oranı koruyabilecek mi?

Okuyucu Yorumları