Chrome işlevlerini sunan 3 Firefox eklentisi

Son zamanlarda Firefox'a geçtiyseniz, bu 3 eklenti Firefox ile olan sıkıntılarınızı dindirebilir!

Firefox'a geçenlere özel

Web tarayıcıları, internete açılan kapımız ve dolayısıyla hızlı, aynı zamanda kesintisiz bir deneyim sunmaları kaçınılmaz. Siz de son zamanlarda Chrome'dan Firefox'a geçen kullanıcılar arasındaysanız, önceki tarayıcınızda olup, eksikliğini hissettiğiniz bazı özelliklerin bulunduğundan eminiz. Bu yazımızda Firefox'a bazı gerekli Chrome işlevlerini eklemenize yardımcı olacak 3 Firefox eklentisini tanıtacağız.

Private Browsing Window

Firefox'da özel gezinti moduna geçtiğinizde, şu anki oturumunuz kapatılıyor ve size yeni bir oturum sunuluyor. Firefox'un oldukça sıkıcı olan bu özelliğinden kurtulup Chrome'daki gibi açık sekmelerinizle gizli sekmeleri aynı anda kullanabilmek istiyorsanız, Private Browsing Windows adındaki eklenti çok işinize yarayacak.

Private Browsing Window, Firefox'un farklı profillerden aynı anda pencere açabilme özelliğini kullanıyor ve şu anki oturumunuzu kapatmadan "gizli" bir profil yoluyla size gizli gezinti olanağı sağlıyor.

Gizli gezintiye başlamak için eklentinin simgesine tıklamanız yeterli. Bunu ilk yaptığınızda Firefox'un profil seçicisi ekrana geliyor ve sizden bir profil seçmenizi istiyor. İsterseniz, eklentiyi her kullandığınızda bu pencerenin açılmasını sağlayabilirsiniz. Veya "private" adında yeni bir profil oluşturabilirsiniz. "private" adındaki profil, eklentinin simgesine tıkladığınızda otomatik olarak gizli gezinti modunda yeni bir pencerenin açılmasını sağlayacaktır.

Moveable Firefox Button ve Multiple Tab Handler

Moveable Firefox Button ve Multiple Tab Handler

Moveable Firefox Button

Chrome'daki anahtar simgesine alışanlar, Firefox'un sol üstteki büyük turuncu düğmesinden rahatsız olabiliyorlar. Eğer siz de Firefox düğmesini dikkat dağıtıcı buluyorsanız, Moveable Firefox Button eklentisi ile onu çok daha küçük bir simgeye dönüştürebilirsiniz. Eklenti sayesinde düğmeyi dilediğiniz yere taşıyabilir, örneğin araç çubuğunuzun sağ tarafına ekleyebilirsiniz.

Multiple Tab Handler

Firefox'un çok sayıda sekmeyi yönetmekte bazı eksikliklikleri bulunuyor. Örneğin Chrome'da birden fazla sekmeyi CTRL tuşunu basılı tutarak seçebiliyor, onları farklı bir pencereye taşıyabiliyorsunuz. Firefox'da ise böyle bir özellik yok.

Ancak Multiple Tab Handler adındaki eklenti, birden fazla sekme seçmenize ve üzerinde çeşitli eylemler gerçekleştirmenize izin veriyor.

Okuyucu Yorumları