Chrome "OK Google" özelliğini pasifleştirdi

Kullanıcıları dinlediği iddia edilen bu Chrome özelliği, masaüstü sürümlerden kaldırıldı!

Chrome "OK Google"ı kapattı

Google şimdi masaüstü bilgisayarlarda sesli aramaya başlatmayı sağlayan "OK Google" fonksiyonunu Chrome tarayıcısından kaldırdı.

Bu özellik web tarayıcısının güvenlik simgelerinin yenilendiği ve bazı geliştirici özelliklerinin geldiği Chrome 46 sürümü ile birlikte Windows, OSX ve Linux işletim sistemleri için kaldırılmış durumda.

Ancak tarayıcının son sürümü ile birlikte kullanıcıların yine kendi sesleriyle Google araması başlatmaları mümkün olacak. Bunun için google.com web adresini açıp sesli aramayı etkinleştirmek için mikrofon simgesine tıklamaları yeterli olacak.

Google kullanıcıların çoğunun bu fonksiyonu kullanmaması nedeniyle özelliğin kaldırdığını söylüyor. Chrome, Google'ın diğer ürünleri ile entegrasyon sağlan ve aynı zamanda zengin özellikleriyle şu anda en popüler web tarayıcısı konumunda.

Ancak tarayıcı sitem kaynaklarını tüketen pek çok özellik sunuyordu. Google'ın bu hamlesi dizüstü bilgisayarlarda çok fazla RAM ve batarya kullanımı şikayetlerine bir cevap da taşıyor.

Ayrıca eleştirmenler geçtiğimiz Haziran ayında sesli arama özelliği ile Google'ın herkesi dinlediğini iddia etmiş, Chrome bu konuda ateş altına girmişti. Bu özelliği sağlayan kod Chromium adlı açık kaynak tarayıcıya dahil edilmişti. Google şikayetlerden sonra ilgili kodu çıkarsa da özellik Chrome tarayıcısında şimdiye kadar korunmaya devam etmişti.

Okuyucu Yorumları