Chrome OS'a Android uygulamaları geldi!

Google sözünü tuttu; Android'i Chrome OS'a taşımak adına ilk adımını attı!

Android, Chrome'a taşınıyor!

Google, Google IO 2014'te verdiği sözlerden birini tutarak, ilk Android uygulama grubunu Chromebook'larına port etmeye başladı.

Artık kullanıcıların Evernote gibi Android uygulamalarını Chrome App Store'dan indirerek notlarını bulut üzerinde kaydetmeleri mümkün. Ayrıca Duolingo da Chrome App Store'a eklenerek yabancı dil öğrenmenizi kolaylaştırmaya devam edebilecek. Bunlar dışında, Slight words ile çocuklara okumayı öğretmek veya Vine ile kısa vloglar yaratmak artık mümkün.

Google Chrome takımının açıklamasına göre bu dört uygulama, ilk olarak Google IO'da açıklanan Project Runtime'ın başlangıcını simgeliyor. Önümüzdeki aylarda daha fazla Android uygulaması Chrome OS kullanıcılarına sunulacak ve firma bu sözün gerçekleşmesi için akıllı telefon yazılım geliştiricileri ile beraber çalışmasına devam ediyor. Ayrıca Google tarafından hazırlanan bir anket üzerinden kullanıcıların hangi uygulamaları Chrome OS üzerinde görmek istediklerini belirtmeleri mümkün.

Google Chromebook'lar bulut tabanlı bilgisayarlar ve Intel Core i3 gibi daha güçsüz ve daha az enerji kullanan çiplerle geliyorlar. Ancak Chrome'un kendi uygulama mağazasına sahip olmasına rağmen, tanıdık pek çok oyunu burada bulamıyoruz ya da resim düzenlemesi adına kullanılabilecek araçlarda ciddi bir eksiklik söz konusu. Android uygulamalarının Chrome OS'a port edilmesi, yazılım eksikliğinin giderilmesi konusunda oldukça büyük bir fayda sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları