Chrome OS: Beklemediğiniz yerde çıkabilir

Google işletim sistemi Chrome OS hiç beklemediğiniz anda, beklemediğiniz bir yerde ortaya çıkabilir.

Chrome OS yön mü değiştirdi?

Google Chrome'un netbook ve akıllı telefonlarda hali hazırda çalıştığına dair haberler tekrar canlandı.

Chrome OS'un netbooklarda çalışmasında şaşırtıcı bir şey yok. Ama cep telefonları için Android yaygınlaşırken Google Chrome'un bu platformda da yer alması çok ilginç sonuçlar doğurabilir. Tofel'ın Nvidia Mobile Business'tan Mike Rayfield ile yaptığı röportaja göre Nvidia Google ile yakın bir çalışma yürütüyor.

Google Chrome işletim sistemini duyurduğunda herkesi şaşırtmıştı. Chrome internet tarayıcının üzerine gelen bu açıklamaya göre Chrome OS hafif ve internet ağırlıklı olacaktı. Netbooklarda gelecek yılın ikinci çeyreğinden itibaren piyasaya çıkacaktı. Kevin C. Tofel'in jkOnTheRun Blog'unda belirttiğine göre Nvidia'nın Tegra platformu yakında Chrome işletim sistemi tabanlı donanıma güç verecek.

Microsoft'un Zune HD medya oynatıcısına güç veren Tegra, Nvidia'nın açıklamasına göre dizüstü bilgisayarlarda da kullanılacak. Rayfield'a göre birden çok işletim sistemi destekleyen Tegra, akıllı telefonlarda Windows Mobile ve Google Android, akıllı telefon ve netbooklarda ise Windows CE ve Google Chrome OS destekliyor.

Sonuçta Google Chrome işletim sisteminin hangi platformlara çıkacağı tekrar tartışmalı bir hale geliyor. Google'ın açıklaması iki işletim sisteminin farklı platformlara yönelik olacağı şeklindeydi; ancak bu da artık şüpheyle karşılanıyor.

Okuyucu Yorumları