Chrome OS hakkında şok sözler

Google, işletim sistemi Chrome OS hakkında hiç beklemediği bir yerden bakın nasıl bir yumruk yedi...

Chrome OS hakkında şok sözler

Google AdSense'in yaratıcısı ve Gmail'in baş geliştiricisi Paul Buchheit, Chrome OS'un 12 ay sonra hayatta olmayacağını iddia etti. Google yeni işletim sistemini test etmek için geliştiricilere ücretsiz cihazlar sunarken, Bucheit'in bu açıklamaları şok etkisi yarattı.

Paul Buchheit, FriendFeed hesabında yazdığı yazıda şunları söylüyor: "ChromeOS önümüzdeki sene bitecek (veya Android ile birleştirilecek)". Android'in popüleritesi giderek artarken, Google'ın neden Chrome OS ile zaman harcadığını birçokları merak ediyor. Bunun en basit cevabı ise Android 'in telefonlar için, Chrome OS'un ise netbooklar için olması ve her platformun kendine has ihtiyaçlarının bulunması. Buchheit, Chrome OS'un kendisini gerektiği kadar genişleteceğini düşünmüyor ve sonuçta ya tamamen öleceğini ya da Android'le birleştirileceğini iddia ediyor.

Chrome OS, alınan bazı derslerle ortadan kaldırılabilir ve bunlar Android'e uygulanabilir. Paul Bucheit'in bu açıklamaları oldukça sert görünüyor, ancak doğru çıkması da mümkün...

Okuyucu Yorumları