Chrome OS'a beklenen özellik geldi!

Google, Chrome OS kullanıcılarının uzun zamandır beklediği özelliği nihayet kullanıma sundu!

Chrome OS'a beklenen özellik geldi!

Chromebook'lar, var olan en güvenli dizüstü bilgisayarlar olarak tanımlanıyor ve Google, Chrome OS'a eklediği yeni bir sistem ile kullanıcıların giriş yapmasını kolaylaştırıyor. Standart kullanıcı adı ve şifre birleşimine alternatif olarak kullanıcılar, artık PIN kodu da kullanabilecek.

Yeni özellik, Mountain View mühendisi François Beaufort tarafından duyuruldu ve geliştirici kanalında basit bir bayrak değişimi ile aktif edilebilmekte. Öncelikle chrome://flags adresine giderek chrome://flags/#quick-unlock-pin'i aktif etmeniz gerekiyor. Daha sonra Chrome OS'u baştan başlatarak Material Design ayarlarından PIN kodunu ayarlayabiliyorsunuz.

Beaufort'un söylediğine göre yeni özellik dokunmatik ekranlı Chromebook sahiplerinin oldukça işine yarayacak. Ayrıca bu yenilik sayesinde bilgisayarınızı her açtığınızda gerçek Google şifrenizi girmeniz gerekmemekte ve eğer arkanızda duran biri varsa, bunun tehlikeli olabileceği de rahatlıkla söylenebilir.

Bir diğer seçenek ise hiçbir şifre girmemek ve Chromebook'u Smart Lock isimli özelliği kullanarak, güvenilir bir Android cihaz ile açmak...

Okuyucu Yorumları