Chrome, Otomatik Oynayan Videoları Durduracak!

Reklamları kontrolden çıkan siteleri kontrol altına alan Chrome, şimdi de kullanıcıların şikayetçi olduğu diğer bir konuya el atıyor!

Chrome, videolarla da savaşacak

Bizi adeta canımızdan bezdiren reklamlara savaş açan Google Chrome, bir sonraki sürümünde otomatik olarak sesli çalan videolara müdahalede bulunacak.

Google'ın hedefi, aniden yüksek sesle çalan videoları azaltmak. Chrome 66, videoların sadece sessiz veya susturulmuş olması halinde otomatik yürütülmesine izin verecek. Şu anki gezinti oturumunuzda sesi açmış olmanız da, sitenin ses iznini elde etmesi anlamına gelecek.

Videoların nasıl yönetileceğinde sizin davranışlarınız da etkili olacak. Masaüstü Chrome, web sitelerindeki medyalara daha önce ilgi gösterdiyseniz videoları otomatik olarak yürütecek. Mobil sürüm ise videoları sadece siteyi giriş ekranına eklediyseniz çalacak.

Google, üçüncü parti yazılımlardan kaynaklanan tarayıcı çökmelerini de azaltmak için bazı adımlar attı ve artık bu tür çökmelerde uyarılar göreceğiz. Bu yenilik ve diğer yeniliklerle ilgili detaylara Chromium Blog'dan ulaşabilirsiniz.

Chrome 66'nın kararlı sürümünün 17 Nisan'da yayınlanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları