Chrome'un içine Amiga girdi!

Efsane bilgisayar Amiga, artık ROM'larıyla birlikte, Chrome'un içinde yaşayacak!

Chrome'un içine Amiga girdi!

Google geliştiricisi Christian Stefansen, Chrome için Amiga 500 emulasyonu yapabilen bir Web uygulaması geliştirdi. Stefansen'e göre, emulatör kodu 400 bin satır C dilinde yazılmış olan açık kaynak UAE (Universal Amiga Emulator)'den alındı ve NC (Chrome native client)'e geçirildi.

Taşınabilir Native Client Windows, Mac ve Linux üzerinde çalışan Chrome'larda ve Chrome OS üzerinde destekleniyor. Stefansen Google+ mesajında "Cloanto firması nazikçe ROM'ları ve gerekli uygulamaları temin etti ve Chrome Web Mağazası üzerinde Amiga Forever Essentials adıyla rekor zamanda bir uygulama hazırladı. Amiga'yı tam ekran kullanabilir hatta USB'den gamepad bile bağlayabilirsiniz"

Geçtiğimiz yüzyılın en iyi işletim sistemlerinden biri olarak bilinen AmigaOS ve 25 senelik efsane Amiga artık Chrome Uygulaması olarak da hayatına devam edebilecek.

Amiga 500 uygulaması henüz mağazada yer almıyor. Ama merak edenler önce Amiga Forever Essentials uygulamasını yükleyerek ve daha sonra buraya tıklayarak Chrome tarayıcılarıyla demosuna göz atabilirler.

Okuyucu Yorumları