Chrome'un içine Gmail kaçtı!

Eğer tarayıcı olarak Chrome'u ve e-postalarınız için Gmail'i kullanıyorsanız, bu haber sizin için!

Chrome'un içine Gmail kaçtı!

Hüseyin Cem Köylü

Google'ın Chrome'a yeni eklediği özellik sayesinde Gmail varsayılan posta sağlayıcısı olarak kullanılabiliyor. Bir sayfadaki e-posta linkine tıklayan Chrome kullanıcıları, postalarını doğrudan Gmail üzerinden gönderebiliyorlar.

Bu özellik eklenmeden önce, posta atmak istediğiniz adresi kopyalayıp ardından Gmail sayfasını açıp yeni posta düzenleye tıklayıp, kopyaladığınız adresi buradaki adres bölümüne yapıştırmanız gerekiyordu. Ya da doğrudan "mailto" linkine tıklayıp, bilgisayarınızda yüklü olan e-posta uygulamasını açıp gönderebilirsiniz, fakat öncelikle e-postanızı tanımlamanız gerekiyor ve genel olarak e-posta uygulamaları çok yavaş açıldığı için hem sinir bozucu olabiliyor hem de değerli zamanınızdan çalıyordu. Fakat Chrome'un sağladığı Gmail özelliği çok daha hızlı çalışıyor.

Eğer Google Chrome kullanıyorsanız, Gmail hesabınıza girdiğinizde pencerenin üst kısmında "Gmail'i tarayıcınız için varsayılan e-posta istemcisi yapmak istiyor musunuz?" sorusu belirecek. "Evet"e tıklamanız, işlerinizi kolaylaştıracak.

Firefox ve Internet Explorer kullanıcıları da Gmail'i varsayılan e-posta istemcileri yapabiliyor, fakat bunun yolu Chrome'da olduğu kadar kolay değil.

Okuyucu Yorumları