Chrome'un özelliklerini Firefox'a taşıyın!

Firefox'tan vazgeçemiyor ama Chrome'un özelliklerini de kıskanıyorsanız, işte yapmanız gerekenler...

Firefox'a Chrome karışırsa...

Google Chrome'un yenilikçi özellikleri, interneti daha keyifli bir hale getirmiş olabilir ancak hız testlerine göre Firefox ve Chrome birbirine oldukça yakın. Bunun anlamı ise tarayıcı seçiminizin onun özelliklerine dayalı olması.

Chrome'un en iyi özelliklerinin birçoğu Firefox 3'te de mevcut. İsterseniz gelin, gizli taramadan URL vurgulamaya ve gelişmiş aramaya Chrome'un en iyi özelliklerini Firefox'a nasıl getirebileceğinizi inceleyelim.

Download Status Bar

Chrome'un boş alan sunmaya yönelik bir tarayıcı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle indirmeler yeni bir pencerede değil, durum çubuğunda gösteriliyor. Firefox'ta da bu özelliğe Download Statusbar Firefox eklentisi ile kavuşabilirsiniz. Eklenti hem daha az yer kaplıyor, hem de birçok ek seçenek sunuyor.

Boş sekmeler ve vurgulamalı adres çubuğu

Boş sekmeler ve vurgulamalı adres çubuğu
Speed Dial ile boş sekmelerinizi değerlendirebilirsiniz

Speed Dial ile boş sekmeleriniz daha güçlü

Chrome'un boş sekme sayfası en çok ziyaret ettiğiniz siteleri, en çok yaptığınız arama kutularını ve yeni kapattığınız sekmeleri gösteriyor. Firefox için şu an bunun kadar donanımlı bir çözüm mevcut olmasa da mevcut alternatifler oldukça iyi. Speed Dial eklentisi, benzer küçük resim tabanlı bir yeni sekme sayfası sunuyor. Bu sekme sayfasında hangi sitelerin görüntüleneceğini ise siz seçiyorsunuz.

Locationbar2 ile adres çubuğunu geliştirin

Chrome'un adres çubuğu 'omnibar', site adreslerinde bulunan domain bölümünü vurguluyor. Bu sayede olta saldırısına uğrama ihtimalimiz azalıyor, çünkü hangi sitede olduğumuzu daha kolay bir şekilde farketmemiz mümkün oluyor.

Domain vurgulama aslında yeni bir şey değil ve Locationbar2 Firefox eklentisi bunu bir yıldır yapıyor. Eklentinin oldukça faydalı ek özellikleri de bulunuyor.

Prism ve anahtar sözcüklerle arama

Prism ve anahtar sözcüklerle arama
Bir sitedeki arama çubuğuna sağ tıklayarak aramalarınız için sitelere özel anahtar sözcükler ekleyebilirsiniz

Prism ile siteleri uygulmamaya dönüştürün

Tüm gün boyunca kullandığınız bir web sitesini, ayrı pencerede çalışan bir web uygulamasına dönüştürmek istiyorsanız, bunu Prism for Firefox eklentisiyle yapabilirsiniz. Eklentiyi yükledikten sonra Araçlar > Convert Webiste to Application seçeneğine tıklamanız yeterli.

Anahtar sözcüklerle arama

Chrome'da bir sitenin arama motorunu kullandığınızda, aynı aramayı adres çubuğundan yapmanız mümkün. Örneğin Amazon.com'u bir kez aradığınızda, bir sonraki seferde adres çubuğuna 'a' yazıp Tab tuşuna basarak arama metninizi yazabiliyorsunuz. Bu oldukça hoş bir özellik olsa da Firefox'daki anahtar sözcük aramalarını düşündüğümüzde çok büyük bir yenilik değil. Chrome şu an anahtar sözcük ile yer imlerine eklemeyi desteklemiyor. Bu özellik Firefox'da zamandan kazanmamıza yardımcı olabiliyor.

Okuyucu Yorumları