Chrome'un RAM tüketimini azaltın!

Chrome web tarayıcınız PC'nizin zaten sınırlı olan RAM'ini harcayıp bitiriyorsa, işte size çözüm!

Chrome'a RAM dopingi!

Chrome ve Firefox arasındaki çekişme, eskisi kadar hararetli olmasa da devam ediyor. Her ikisinin de harika bir tarayıcı olduğunu kabul ediyoruz, ancak Google ve Mozilla'nın tarayıcıları RAM konusunda da oldukça cömertler.

Bu yazımızda Chrome'unuzun RAM kullanımını azaltmanızı sağlayacak 2 eklentiyi sizlere tanıtmak istiyoruz. PC'nizin RAM'i yeterli değilse ve Chrome'da yavaşlamalar yaşıyorsanız, bu eklentilere mutlaka göz atmalısınız.

One Tab

Araç çubuğunuzda bir düğme olarak görünen One Tab ile açık sekmelerinizden gruplar oluşturabilirsiniz. Bunun RAM kullanımına olan katkısını merak ediyorsanız, açık sekme sayısının Chrome'un RAM kullanımını önemli ölçüde etkilediğini söyleyelim.

One Tab ile sekmelerinizi bir araya toplayarak tarayıcınızın RAM kullanımını yarısından azına düşürmeniz mümkün olabilir. Eklenti, grupladığınız sekmeleri açık tutmayarak RAM'den tasarruf ediyor ve aslında çok da büyük bir iş yapmıyor. Ancak sekme gruplarınıza kolayca erişebilmeniz, onları kolayca yönetebilmeniz size avantaj sağlıyor.

The Great Suspender

The Great Suspender

The Great Suspender

Sekmelerinizi gerçek anlamda açık bırakmak istiyorsanız, RAM'den tasarruf etme işini The Great Suspender'a bırakmalısınız. Eklenti ile şu an kullanmadığınız sekmeleri beklemeye alabilir ve hatta şu anki pencereyi bekleme konumuna alabilirsiniz. Dilerseniz bir süre kullanmadığınız sekmeleri otomatik olarak beklemeye alabilirsiniz.

Bekleme konumundaki bir sekmeyi açmak için sayfadaki herhangi bir yere tıklamanız yeterli. Dilerseniz bekleme konumuna alınmasını istemediğiniz web siteleri için bir beyaz liste de oluşturabilirsiniz.

The Great Suspender, OneTab kadar bellek tasarrufu sağlamasa da örneğin beklemeye aldığınız 13 aktif sekmeden sonra RAM kullanımını 521MB'tan 359MB'a düşürebiliyor.

Okuyucu Yorumları