Chrome'un yeni zaferi!

Tarayıcı dünyasında taşlar yerinden oynuyor: İşte Chrome'un en büyük rakibini alt ettiği anlar...

Chrome'un yeni zaferi!

Google'ın tarayıcısı Chrome yoluna tam gaz devam ediyor. StatCounter'ın yayınladığı son rakamlara göre Chrome, ABD'de büyük rakibi Safari'yi ufak bir farkla geride bırakıp üçüncülük koltuğuna oturdu.

Sadece ABD'yi kapsayan araştırmaya göre Chrome, yüzde 8,97'lik bir kullanım oranına sahip. Safari ise, yüzde 8,88'lik bir oranla Chrome'u takip ediyor. Yine aynı araştırma, Internet explorer'ın kullanım payını yüzde 52 olarak, Firefox'un kullanım payını ise yüzde 28,5 olarak gösteriyor.

Araştırma her ne kadar ABD'yi kapsasa da, aynı durum 2009 yılının Ekim ayında İngiltere'de de yaşanmıştı ve Chrome, ilk kez Opera ve Safari'yi geride bırakmıştı. Şu anda İngiltere'de Chrome'un kullanım oranı yüzde 9,58 olarak gösteriliyor. Dördüncülük koltuğunda, yüzde 4,41 ile Opera otururken, Safari, yüzde 3,88 ile ancak beşinci olabiliyor. İngiliz kullanıcılarının ilk iki tercihi ise, yüzde 43,15 ile Internet Explorer ve yüzde 38,14 ile Firefox.

Tüm bu rakamlar da gösteriyor ki, Apple'ın tarayıcısı Safari ve Opera için işler iyi gitmiyor. Aslında Internet Explorer için de işlerin iyi gittiğini söylemek zor. Özellikle İngiltere'de Firefox, IE'nin yakasına iyiden iyiye yapışmış durumda. Bakalım önümüzdeki aylar neler gösterecek...

Okuyucu Yorumları