Chrome ve Safari kendi rekorlarını kırdı!

Chrome ve Safari kendi rekorlarını kırdı... Peki IE ve Firefox ne durumda? İşte savaşta son durum...

Chrome ve Safari'den rekor...

Kaliforniya tabanlı araştırma şirketi Net Applications'a göre Google Chrome ve Apple Safari Ocak ayında rekor kırdılar. Microsoft'un tarayıcısı Internet Explorer ise düşüşte.

Geçtiğimiz sene tarayıcı pazarındaki payını yüzde 5.5 artıran Chrome, Ocak ayında payını yüzde 0.7 artırarak ayı yüzde 10.7'lik payla tamamladı. Safari ise Mac'lerdeki kullanımında Eylül 2009'dan beri olan en büyük artışı sağladı ve yüzde 6.3'e yükseldi. Safari'nin Ocak ayındaki yüzde 0.4'lük artışı, Net Applications tarayıcı istatistiklerini oluşturmaya başladığından beri meydana gelen en büyük artış.

Internet Explorer ise bir puandan fazla kayıp yaşayarak Ocak ayını yüzde 56 ile tamamladı. IE geçtiğimiz sene 6 puan kaybetmişti. Net Applications reklam başkan yardımcısı Vince Vizzacaro, IE'nin düşüş trendinin devam edeceğini tahmin ediyor.

Mozzila Firefox ise Ocak ayında diğer tarayıcılar arasındaki yüzde 22.8'lik pazar payıyla sabit kaldı. Bu ay Firefox 4'ün çıkışıyla beraber Mozilla, pazar payında artış sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları