Chrome, Windows Phone'a gelirse nasıl olur?

Eğer Chrome bu işletim sistemine gelseydi, nasıl görünürdü? İşte böyle...

Chrome oraya da girerse...

Windows Phone şu an Chrome, Firefox gibi üçüncü parti web tarayıcılarına destek vermiyor. Dolayısıyla mobil işletim sisteminde web'de gezinmek için sadece Microsoft'un sağladığı Internet Explorer kullanılabiliyor. Bu ayın sonunda çıkacak Windows Phone 8 ile bu durumun değişmesi umuluyor. Bu arada konseptler, farklı bir web tarayıcısının Windows Phone'da nasıl görünebileceği konusunda bize ipucu veriyor.

iOS'a girmeye başaran Google'ın Chrome'u, Microsoft'un mobil işletim sistemine ne zaman gelir bilmiyoruz, ancak 1800PocketPC'den Yanko Andreev'in harika konsept çalışmaları bunun nasıl olabileceğini bizlere gösteriyor. Andreev'in çalışmalarında masaüstü ve telefon arasında eşitleme yapma özelliği, ekran çözünürlüğüne göre kendini ayarlama, "Birlikte aç" gibi özellikler görünüyor. Bu son işlevin Windows Phone 8'e gelmesi zor gibi görünse de, hayal etmekte sanırız bir sakınca yok.

Konseptlerin sahibi, önümüzdeki hafta bir Opera konsepti de hazırlayacağını söylüyor. Daha fazla resim için bu web sitesine göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları