Chrome, Yakında Ses Çıkaran Siteleri Susturabilir!

Bir anda ses çalmaya başlayan ve bizi yerimizden sıçratan siteler, Chrome'un üzerinde çalıştığı işlev sayesinde yakında susabilir!

Chrome'dan gürültülü sitelere çözüm!

Chrome geliştirme takımından gelen bir duyuruya göre yakında web sitelerinin sesini kesmeye yönelik bir "sustur" düğmesiyle tanışabiliriz.

François Beaufort'un gönderisine göre bu düğme, bizlere "hangi sitelerin otomatik olarak ses çalacağını denetlemekte daha fazla kontrol sunacak". Chrome'da sekmeleri şu an susturabiliyorsunuz ancak susturduğunuz siteden çıktığınızda bu ayar kayboluyor. Yeni işlev, ayarın sesi tekrar açana kadar etkin kalmasını sağlayacak ve böylece can sıkmaya başlayan sesli siteleri susturabileceksiniz.

Bu arada Apple'ın da otomatik videoların kendi kendine ses çıkarmasını engelleyecek bir işlev üzerinde çalıştığını söyleyelim. Yakında çıkacak High Sierra masaüstü işletim sistemindeki Safari web tarayıcısı, otomatik çalan videoları kullanıcı isteyene kadar duraklatılmış halde bekletmeye izin veren bir işlev sunacak (kısacası otomatik çalan videoları başlatmayacak).

Okuyucu Yorumları