ChromeBook hakkında her şey!

Google'ın yeni işletim sistemi Chrome OS'la çalışacak ilk ChromeBook hakkında bilmeniz gerekenler!

ChromeBook hakkında her şey!

Samsung, Series 5 olarak 12.1 inçlik Chrome OS netbook'unu ortaya çıkardı. Google'ın bulut bazlı işletim sistemi, taşınabilir cihazlarda Windows'a rakip olmaya hazır. İşte ilk Chrome OS'lu netbook Chromebook hakkında tüm bilinenler.

Chromebook, tabi ki Chrome OS ile çalışıyor ve tamamen Chrome tarayıcısı tabanlı. Bir masaüstünüz yok ve sadece tarayıcı penceresi içerisinde çalışıyorsunuz. Bir bulut işletim sistemi olan Cloud OS, gerekli yazılımları ve araçları yerel sürücü yerine sunucudan çalıştıyor. Cihazın 12.1 inçlik ekranı ise Samsung'a göre yansımayı engelleyen özelliklere sahip.

İşlemci olarak Intel'in Atom N570 1.66Ghz çift çekirdekli işlemcisine sahip cihaz, düşük bir güç tüketimine sahip. Chromebook, 2GB DDR3 ile geliyor.

Chromebook'un pil ömrü ise etkileyici. Samsung'a göre 5 saat video çalabilen cihaz, 8.5 saat boyunca açık kalabiliyor. Ağırlığı ise 1.45 kg.

Depolama alanı, açılış süresi ve dahası

Depolama alanı, açılış süresi ve dahası
10 saniyede açılıyor

Bulut işletim sisteminin bir avantajı ise yazılımınızın her zaman otomatik olarak güncellenmesi. Bu ise teoride daha güvenli bir PC demek oluyor. Cihazın depolama alanı sadece 16GB ve verilerinizin çoğu bulutta saklanıyor. SSD diske sahip cihaz, çok daha hızlı okuma ve yazma oranlarına sahip.

Samsung Chromebook'un açılış süresi de oldukça kısa. Cihazın açılması sadece 10 saniye sürüyor. Uyku modundan uyanması ise 1 saniyede gerçekleşiyor.

Bunların dışında cihaz, Wi-Fi, ikinci monitör veya TV için isteğe bağlı VGA bağdaştırıcısı, ses girişi, HD web kamerası ve kart okuyucuya sahip. SIM kart slotu sayesinde ise mobil bağlantınızı cihaz yoluyla direkt olarak kullanmanız mümkün.

Cihazın 3G sürümünün 499 dolar, Wi-Fi sürümünün ise 429 dolar fiyatla 24 Haziran'da yurtdışında satışa çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları