Chrome'da tasarım değişikliği hazırlığı!

Google, Chrome için önemli yenilik ve değişiklikler planlıyor. Peki yeni Chrome nasıl görünecek?

Yeni Chrome nasıl olacak?

Google, şu sıralar Chrome kullanıcıları için yeni bir arayüz hazırlamakla meşgul. Planlanan değişiklikler arasında hem küçük geliştirmeler, hem de göze hemen çarpan yenilikler var.

Geliştirmelerden biri, gizli gezinti modunda bulunuyor. Bu modda gri menü çubuğu yerine artık siyah renkli bir çubuk kullanılıyor. Ancak değişikliğe rağmen kullanılan renkler, sistemden sisteme değişiklik gösterebiliyor.

Sekmelerin şeklinde küçük de olsa değişiklik var. Yeni sekmeler, eskisine göre daha az yuvarlak hatlara sahip ve birkaç piksel geniş. Koyu renkle gösterildiklerinden, sekmeleri gizli modda daha kolay ayırt edebiliyorsunuz. Ancak koyu tema, Chrome'un şu anki sürümünde de açılabildiğinden yeni bir işlev değil.

Chrome için Material Design

Material Design tasarım diliyle birlikte Chrome'un ayarlar, geçmiş ve indirme ekranlarının görünümü, baştan aşağı değişiyor. Bu ekranlar, artık daha basit, renkli başlık çubuklarından oluşan bir görünüme sahipler.

Arama işlevinde yapılan geliştirme ise sayfa içerisinde arama işlevini adres çubuğundan kullanmanıza olanak tanıyor.

Bu yeniliklerin çoğu, Chrome'un test sürümü olan Canary'de yer alıyor. Yeni işlevler henüz deney aşamasında olduğundan sorun çıkarması muhtemel. Bu yüzden Canary'nin günlük kullanım için uygun olmadığını söyleyelim.

Okuyucu Yorumları