Chrome'dan güvensiz sitelere "güvensiz" damgası!

Chrome, pek çok insanın canını sıkan, tuzaklarla dolu sitelere karşı yeni önlemler alıyor...

Chrome'a "güvensiz" uyarısı geliyor!

Chrome, yakında kredi kartı bilgilerinizi ve parolalarınızı güvenli olarak aktarmayan web sitelerinde uyarı göstermeye başlayacak. Bu, Google'ın şifrelenmiş, güvenli web için atmayı planladığı adımların sadece bir tanesi.

Google, güvenlik ve gizliliği artırmak için şifreli bağlantıları kullanan web sayfalarının standart haline gelmesini istiyor. Siteler şifreli HTTPS bağlantısını kullandıklarında, iletilen bilgileri başkalarının okuması mümkün olmadığı gibi, araya üçüncü partiler tarafından reklam da eklenemiyor. Şifreli sayfalar casusların ve bazen devletlerin de işini zorlaştırdığından, yetkililer şifreyi aşmanın yolunu arıyorlar.

Chrome'dan güvensiz sitelere

Değişiklikler, Ocak 2017'de yayınlanması planlanan Chrome 56'yle birlikte ortaya çıkmaya başlayacak. Google'ın web tarayıcısı, parolaları ve kredi kartı bilgilerini hala gerektiği biçimde göndermeyen sitelerde "güvenli değil" uyarısını gösterecek.

Şifreli bağlantılar neredeyse çekrek asır önce kullanılmaya başlandığından, Google'ın bu değişikliği yapacak olması şaşırtıcı değil. Başta da belirttiğimiz gibi firma, zaman içinde bütün web sitelerinin güvenli HTTPS bağlantısı üzerinden hizmet vermesini istiyor ve bunun için gelecekte HTTP'yi kullanan her web sitesinde "güvenli değil" ibaresini göstermeye hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları