Chrome'la gelen Facebook tehdidi!

Eğer siz de Chrome kullanıyorsanız ve Facebook'ta zaman geçirmeyi seviyorsanız, yeni tehlikenin hedefinde olabilirsiniz!

Chrome'la gelen Facebook tehdidi!

Dünyanın en popüler web sitelerinden biri olan Facebook, doğal olarak dünyanın dört bir yanından kullanıcıları aynı platformda buluşturarak bir araya getiriyor. Platformun bu çarpıcı kullanıcı sayısı da onu, haliyle hacker'ların siber suçları gerçekleştirmek için en ideal ortamlardan biri haline getiriyor.

Bu anlamda Facebook'ta görülen en son kötü amaçlı yazılımın kullanıcılara Google Chrome üzerinden bulaştığı ortaya çıktı. Hackread'de yer alan habere göre ilk başta masum görünümlü bir bildirim halinde beliren bu zararlı, kullanıcılar bildirime tıkladığında bilgisayara indiriliyor.

Söz konusu dosyayı indirmiş olmak elbette bilgisayarı etkilemeye yetmiyor. Bunun için bu tarz zararlıların nasıl işlediğinden farkında olmayan kullanıcıların bu dosyayı aktive etmesi bekleniyor, böyle zararlı da nihayet kendisini aktive etmiş oluyor.

Bunun JavaScript temelli bir zararlı olduğunu belirten yetkililer, risk altında olanların yalnızca Google Chrome kullanıcıları olduğu konusunda da emin değiller. Dolayısıyla Edge, Firefox ya da Safari'de de benzer bir durumun yaşanma ihtimali var.

Okuyucu Yorumları