Chrome'u Tamir Etme Rehberi!

Chrome web tarayıcınız sık sık çöküyorsa, onu nasıl tamir edebileceğinizi açıklıyoruz!

Chrome çakılıyorsa...

Chrome'un genellikle sorunsuz bir web tarayıcısı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bazen belirli web sitelerini açtığınızda tarayıcı çökebiliyor. Bu durum sıkça başınıza gelirse, Chrome'u terk etmek bile isteyebilirsiniz.

Bunu şimdilik yapmanıza gerek olmayabilir, çünkü aşağıda Chrome'un çökmesine yönelik çözümleri sizlerle paylaşacağız.

İlk Sorun Giderme Adımları

Chrome sıkça donuyor veya çöküyorsa, onu tamamen baştan başlatmayı deneyin. Bunun için Menü > Çıkış yolunu izleyin veya Ctrl + Shift + Q'ya basın. Pencerenin köşesindeki X'e basarak kapatırsanız, ayarlarınıza bağlı olarak Chrome arka planda çalışmaya devam edebiliyor. Bu yüzden önerdiğimiz yolu izleyin.

Sonraki adımda Chrome'da nelerin açık olduğunu kontrol edin. PC'nizdeki RAM miktarı kısıtlıysa, web siteleri kilitlenebilir. Kullanmadığınız sekmeleri kapatın ve indirmeleri duraklatın. Bilgisayarınızdaki diğer programları da kapatmayı deneyin.

Yardım > Hakkında > Google Chrome hakkında yolunu izleyerek güncellemelerin alınıp alınmadığını kontrol etmek, iyi bir fikir olacaktır.

İleri Düzey Adımlar

İlk adımlar sorunu çözmediyse, daha detaylı işlemlere bakabiliriz. Menü > Daha fazla araç > Uzantılar sayfasında hangi eklentileri yüklediğinizi kontrol edin. Kullanmadığınız eklentileri devre dışı bırakın veya kaldırın. Çok fazla eklenti tarayıcınızı yavaşlatabileceği gibi kötü niyetli eklentiler, Chrome'un çalışmasını olumsuz etkileyebilir.

Eklentileri tek tek devre dışı bırakmak istemiyorsanız, bir gizli gezinti penceresi açın. Gizli mod, varsayılan olarak tüm eklentileri devre dışı bırakacaktır. Burada bir web sitesinin eklenti yüzünden çöküp çökmediğini kolayca anlayabilirsiniz.

Zararlılara Karşı Tarayın

Chrome sorunlarının tamamı zararlılardan kaynaklanmıyor ancak bu olasılığı hesaba katmanızda fayda var. Chrome'un dahili bir zararlı tarayıcısı var ancak Malwarebytes ile tarama yapmanız daha iyi.

Uygulama Çakışmalarını Kontrol Edin

Chrome'un yeni bir işlevi sayesinde PC'nizdeki diğer uygulamaların tarayıcınızı olumsuz etkileyip etkilemediğini anlayabiliyorsunuz. Bu işleve ulaşmak için Menü > Ayarlar yolunu izleyin ve Gelişmiş'e tıklayın. En aşağı kaydırın ve Uyumsuz uygulamaları güncelle veya kaldır üzerine gelin. Buradaki uygulamaları kaldırma kararını vermek size kalmış. Örneğin Chrome'a göre Malwarebytes Premium soruna yol açabiliyor ancak bizce yazılımı kaldırmaya değmeyebilir.

Başka Tarayıcıda Deneyin

Belirli bir siteyi açamıyorsanız, bu sorunu sadece Chrome'da yaşadığınızı doğrulamak için siteyi Firefox, Edge gibi bir tarayıcıda açmayı deneyin. Web sitesi diğer tarayıcılarda açılıyorsa, sorun Chrome ile ilgili demektir.

Farklı Bir Profil Oluşturun ve Chrome'u Baştan Yükleyin

Yeni bir tarayıcı profili oluşturun ve sorunun düzelip düzelmediğine bakın. Sorun çözülmüyorsa, Chrome'u sıfırlamalı veya baştan yüklemelisiniz.

Dahili sıfırlama işlevine Menü > Ayarlar > Gelişmiş > Ayarları orijinal varsayılanlarına geri yükle üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu işlev, yer işaretlerinden geçmişe, kayıtlı parolalardan ayarlara her şeyi sıfırlayacaktır.

Chrome Hiç Başlamıyorsa

Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basarak görev yöneticisini açın ve listede Google Chrome'u veya chrome.exe'yi bulmaya çalışın. Bulursanız, sağ tıklayın ve Görevi sonlandır üzerine tıklayın, ardından Chrome'u tekrar açmayı deneyin.

Chrome hala açılmıyorsa, PC'nizi baştan başlatmayı deneyin. Bu da sorunu çözmezse, Chrome'u kaldırıp baştan yüklemeniz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları