Chrome'un Android sürümü daha tasarruflu oldu

Google, Chrome'un Android sürümündeki bu önemli yeteneği daha da geliştirdi!

Chrome artık daha tasarruflu!

Google, Chrome'un kullandığı veri miktarını azaltmak için "Veri Tasarrufu" (Data Saver) modunu bir süre önce hayata geçirmişti. Böylece mobil veri kullanımı yüzde 50'ye kadar azaltılabiliyordu. Şirket, şimdi de yavaş internet hızına mahkum olan ya da internet paketinin tükenmesini istemeyen kullanıcılar için web görüntülerinin yüklenmesini tamamen durdurmaya hazırlanıyor.

Google Chrome blog üzerinde yayınlanan yazıda; "Şimdi biz bu modu, yavaş bağlantılarda sayfa yüklenirken çoğu görüntüleri kaldırarak, yüzde 70'e kadar veri tasarrufu yapmak için güncelliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sayfa yüklemesi tamamlandığında tüm görselleri veya sadece istediklerinizi görüntülemek için bazı seçeneklere sahip oluyorsunuz. Google, güncellenmiş Veri Tasarruf modununun ilk olarak Hindistan ve Endonezya'daki Android kullanıcıları için geçerli olacağını söyledi. Özellik daha sonra diğer bölgeler için geçerli olacak.

Android cihazlarda Chrome'un Veri Tasarrufu'nu açmak için: Chrome menüsündeki "Ayarlar" ve ardından "Gelişmiş" altındaki Veri Tasarrufu'na dokunun. Anahtarı AÇIK konumuna kaydırın. Bu ayarı istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları