Chrome'un gizli dinleme yaptığı iddia edildi

Chrome içerisine gizli bir kod bulunduğu iddia ediliyor. Bu kodun görevi ise, pek hayırlı değil...

Chrome bizi dinliyor mu?

Google'ın en popüler yazılımlarından birinin içerisinde dinleme yazılımı yüklü olduğu iddiası bir anda gündemin ana konusu oldu. Açık kaynak geliştiricileri Chrome tarayıcısının içerisinde ses gözetleme kodu bulduklarını ve bu sayede şirketin uzaktan dinleme yapabileceğini açıkladı.

Chrome'un özgür açık kaynak sürümü Chromium'da yer alan ve "kara kutu" olarak adlandırılan bu modülün bilgisayarın mikrofonunu gizlice açarak duyulan herşeyi Google'a gönderdiği iddia ediliyor.

Geliştiriciler, klavyeye gereksinim duymadan Google üzerinden sesli komutlarla arama yapılabilmesini sağlayan "OK, Google" fonksiyonunun kullanıcı izni olmadan otomatik olarak açıldığını bunun normal sayılamayacağını söyledi. Google ise böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmayacağını açıklayarak konuyu kesin bir dille yalanladı.

Şirket daha sonra yaptığı açıklama ile Chromium'un tamamen açık kaynaklı olduğunu ve Google ürünü sayılamayacağını belirterek, yazılımın açık kaynak politikalarına uyacak olmasının garantisini vermediklerini bildirdi.

Emir Medina

Okuyucu Yorumları